Závin s klobáskami a se zelím zpět

Ingredience:
listové těsto1 balenívejce na potření1 ksminiklobásky200 g
okapané kysané zelí4 lžícebylinkové pesto na potření těstadrcený kmín dle chuti
sezamová semínka dle chutihladká mouka dle potřeby
listové těsto 1 balení, vejce na potření 1 ks, miniklobásky 200 g, okapané kysané zelí 4 lžíce, bylinkové pesto na potření těsta, drcený kmín dle chuti, sezamová semínka dle chuti, hladká mouka dle potřeby

Příprava

Závin je moc chutný a má moc krásnou barvu, je rychlý k vínu i jen tak, jak teplý, tak studený. Dělávám s masem a zelím, ale tento měl chuť  slaných koláčků.

Na vále, posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto. Potřeme pestem a na střed těsta navršíme mini klobásky,  které rozřízneme a řezem dolů je dáme na těsto. Posypeme okapaným zelím. Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta.
Přeneseme na plech, který jsme potřeli studenou vodou. Závin přetřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem na cca 5-7 minut a pak již dopečeme bez alobalu dozlatova, zhruba se peče 15–20 minut, ale hlídáme.

2016-01-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI