Dvoubarevná roláda s jogurtovo-tvarohovým krémem, plněná banánem a malinami zpět

Korpus:
vejce4 - 5 kscukr krupice100 ghladká mouka130 g
sůl (do bílků) špetičkaholandské kakao do těsta na žebrování dle potřeby
Krém:
smetana ke šlehání1 kelímekbílý jogurt1 lžíceměkký tvaroh1 ks (250 g)
ztužovač do moučníku zastudena1 balíčekbanán1 ksmaliny hrst
Na ozdobu:
strouhaný kokos dle chutimaliny dle chutimáta nebo meduňka dle chuti
vejce 4 - 5 ks, cukr krupice 100 g, hladká mouka 130 g, sůl (do bílků) špetička, holandské kakao do těsta na žebrování dle potřeby, smetana ke šlehání 1 kelímek, bílý jogurt 1 lžíce, měkký tvaroh 1 ks (250 g), ztužovač do moučníku zastudena 1 balíček, banán 1 ks, maliny hrst, strouhaný kokos dle chuti, maliny dle chuti, máta nebo meduňka dle chuti

Příprava

Včera jsem zkusila trochu zase "čarovat" s kresbou těsta na plechu, aby byla roláda více barevná a jiná. Chtěla jsem manžela k našemu dnešnímu výročí svatby (30.4.) překvapit a tak vznikla tato roládka. Chutná a mizí rychle.

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam přidáme asi třetinu cukru. Postupně přimícháváme žloutky, poprášené hladkou moukou a nakonec vmícháme zbylý cukr. Vše vyšleháme, do jedné třetiny těsta přidáme kakao. Těsto lijeme na plech s pečícím papírem do pruhů – světlé pruhy a tmavé kakaové pruhy. Když máme těsto na plechu, špejlí uděláme libovolné kresby obou těst po celé ploše na plechu. Plech s těstem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 5 - 7 minut (těsto pečeme pouze do růžova). Po upečení - korpus srolujeme i s pečícím papírem do rolády a dáme vychladnout.
Mezitím ušleháme smetanu, přidáme měkký tvaroh (nebo domácí lučinu), 2 PL jogurtu a ztužovač zastudena (nebo změklé máslo). Zašleháme půlku rozmačkaného banánu a dáme na chvíli do chladu.
Vychladlý srolovaný plát potřeme 2/3 krému, poklademe kolečky druhé půlky banánu a posypeme malinami. Roládu zavineme a povrch potřeme zbylým krémem. Ozdobíme kokosem a malinami. Podáváme vychlazené ke kávě.

2016-05-02 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte jednu velkou roládu. Místo ztužovače můžete dát 125 g změklého másla.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI