Dýňový koláček zpět

Ingredience:
špaldová nebo polohrubá mouka2,5 hrnku (hrnek = 250 ml)jedlá soda1,5 lžičkykoření medový perník1 lžička
vejce2 kskefír (mléko)1,5 hrnkuolej3/4 hrnku
třtinový cukr3/4 hrnkustrouhaná dýně2,5 hrnkucukr na prosypání dýně3 lžíce
máslo na vymazání formykokos na vysypání formy
Žmolenka:
máslo100 gpolohrubá mouka100 gcukr100 g
špaldová nebo polohrubá mouka 2,5 hrnku (hrnek = 250 ml), jedlá soda 1,5 lžičky, koření medový perník 1 lžička, vejce 2 ks, kefír (mléko) 1,5 hrnku, olej 3/4 hrnku, třtinový cukr 3/4 hrnku, strouhaná dýně 2,5 hrnku, cukr na prosypání dýně 3 lžíce, máslo na vymazání formy, kokos na vysypání formy, máslo 100 g, polohrubá mouka 100 g, cukr 100 g

Příprava

Jak udělat rychlý moučník s dýní, kterých je v současné době všude plno? Zkuste právě tento koláč.

Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej, kefír (mléko)- nakonec přisypeme mouku se sodou, smíchanou se lžičkou koření - medového perníku.
Těsto nalijeme do keramické pečící nádoby, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Dýní nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě. Z másla, cukru a mouky si připravíme žmolenku, kterou posypeme na nastrouhanou dýni. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut. Zkoušíme špejlí.

2016-10-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI