Brambory zapečené s hlívou zpět

Ingredience:
velké brambory4 ksšunkový nářez4 plátkyhlíva ústřičná180 g
vejce2 ksstrouhaný čedar1,5 lžícesůl dle chuti
pepř dle chutiuzená paprika dle chutiolivový olej dle potřeby
petrželka dle chutilibeček dle chutijarní cibulka1 ks
velké brambory 4 ks, šunkový nářez 4 plátky, hlíva ústřičná 180 g, vejce 2 ks, strouhaný čedar 1,5 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, uzená paprika dle chuti, olivový olej dle potřeby, petrželka dle chuti, libeček dle chuti, jarní cibulka 1 ks

Příprava

Hlíva má u nás v kuchyni vždy první místo, je zdravá a moc chutná, proto ji ráda přidávám do různých receptů.

Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, nakrájíme na kolečka a osušíme. Na dno pekáčku kápneme olej, zasypeme pokrájenou jarní cibulkou, poklademe střídavě brambory, šunkovým nářezem, nasypanými bylinkami a pokrájenou hlívou. Zalijeme vejci se strouhaným čedarem a necháme zapéci v rozehřáté troubě dokřupava. Podáváme s rajčaty nebo se salátem.

2017-05-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI