Pečené brambory plněné žampiony, balkánským sýrem a paprikou zpět

Ingredience:
bílky2 ksveje2 ksvelké brambory6 - 8 ks
česnek3 stroužkymajoránka dle chutisádlo/olej dle potřeby
jarní cibulka1 kssůl dle chutipepř dle chuti
bílé žampiony4 kskřen1 lžičkačervená paprika1 ks
petrželka dle chutibalkánský sýr180 g
bílky 2 ks, veje 2 ks, velké brambory 6 - 8 ks, česnek 3 stroužky, majoránka dle chuti, sádlo/olej dle potřeby, jarní cibulka 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bílé žampiony 4 ks, křen 1 lžička, červená paprika 1 ks, petrželka dle chuti, balkánský sýr 180 g

Příprava

Někdy je potřeba udělat něco narychlo, i pečené plněné brambory jsou moc dobré a výborný tip na večeři.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Žampiony pokrájíme na plátky a podusíme na jarní cibulce na oleji. Přidáme rozmíchaná vejce s bílky, prolisovaný česnek, nakrájenou červenou papriku a necháme srazit. Ochutíme solí, křenem a pepřem. Touto směsí plníme vydlabané brambory, jejichž vnitřky přidáme ke směsi z vajec. Plněné brambory poklademe snítky tymiánu a položíme na plech s pečícím papírem.  Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě. Nakonec plněné pečené brambory posypeme strouhaným balkánským sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme se zeleninou.

2016-07-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI