Rizoto ze slepice se zeleninou a tvrdým sýrem zpět

Ingredience:
menší slepice uvařená v tlakovém hrnci1 ksrýže600 gcibule1 ks
mrkev1 kspetržel1 ksceler1/2 ks
mražený hrášek1/2 hrnkukurkuma špetkalahůdková cibulka1 ks
sůl dle chutipepř dle chutiolivový olej3 lžíce
petrželka dle chutislepičí vývar dle potřebytvrdý sýr dle chuti
menší slepice uvařená v tlakovém hrnci 1 ks, rýže 600 g, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, celer 1/2 ks, mražený hrášek 1/2 hrnku, kurkuma špetka, lahůdková cibulka 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej 3 lžíce, petrželka dle chuti, slepičí vývar dle potřeby, tvrdý sýr dle chuti

Příprava

Pokud Vám zbylo z vaření vývaru maso, můžete jej využít na další jídlo, třeba jako já například na rizoto.

Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Ke slepici do tlakového hrnce přidáme jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí. (můžeme přidat i masový bujon). Po uvaření, necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.

Mezitím si uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích). Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme zmražený hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu, kterou jsme vařili ve vývaru. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Porce na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pokrájenou petrželkou

2017-01-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI