Tuňáková pomazánka s nastrouhaným bramborem, lučinou a hořčicí zpět

Ingredience:
tuňák v oleji1 baleníuvařenébrambory200 gdomácí lučina2 - 3 lžíce
hořčice1 lžičkasůl dle chutimajolka nebo zakysaná smetana1 lžíce
šťáva z citronu dle chuti
tuňák v oleji 1 balení, uvařenébrambory 200 g, domácí lučina 2 - 3 lžíce, hořčice 1 lžička, sůl dle chuti, majolka nebo zakysaná smetana 1 lžíce, šťáva z citronu dle chuti

Příprava

Ráda připravuji pomazánky, jsou vděčné a mnohdy nahradí svačiny, snídaně nebo večeře pro děti i dospělé. Tentokráte jsem dělala pomazánku z tuňáka jinak a pro inspiraci dětem jsem vykrájela srdíčka z toustového chleba a poté čtyřlístky, pak hned pomazánka mizí.

Brambory uvaříme doměkka. Necháme vychladnout, nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme. Tuňáka necháme okapat. Vložíme do misky, smícháme s uvařeným pokrájeným bramborem, domácí lučinou a hořčicí. Podle chuti osolíme. Přidáme zakysanou smetanu nebo pro dospělé majolku, nakrájenou jarní cibulku a promícháme. 
Podáváme pomazánku pro děti i dospělé. Zvolila jsem opečené tousty do tvaru srdíček - dál pak čtyřlístků. Hned všem pomazánka více chutná.

2016-02-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI