Kuřecí stehna na petrželce a žampionech zpět

Ingredience:
kuřecí stehna4 ksolivový olej dle potřebyčerstvá nadrcená petrželka dle chuti
sůl dle chutikmín dle chutijarní cibulka2 ks
sojová omáčka dle chutiuzená paprika dle chutihnědé žampiony6 ks
červená paprika1 kszakysaná smetana1 kelímekhladká mouka na zahuštění
vývar z drobů dle potřeby
kuřecí stehna 4 ks, olivový olej dle potřeby, čerstvá nadrcená petrželka dle chuti, sůl dle chuti, kmín dle chuti, jarní cibulka 2 ks, sojová omáčka dle chuti, uzená paprika dle chuti, hnědé žampiony 6 ks, červená paprika 1 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, hladká mouka na zahuštění, vývar z drobů dle potřeby

Příprava

Není nic jednoduššího, než jídla, která dáte do trouby a nemusíte se o ně starat. Já dnes dala do trouby péct kuřecí stehna s čerstvou petrželkou, žampiony a zalila zakysanou smetanou. Maso bylo šťavnaté a my si moc pochutnali.

Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, potřeme směsí ze soli, oleje, uzené papriky a sojové omáčky. Dáme na dvě hodiny do chladu. Přendáme do pekáčku, posypeme pokrájenou cibulkou a nadrcenou petrželkou. Maso podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Ke konci pečení přidáme plátky žampionů a nakrájenou papriku a dál pečeme. Zakysanou smetanu smícháme s trochou sosu a vlijeme k masu. Ještě několik minut necháme probublat v pekáčku v troubě. Podáváme s bramborem nebo rýží.

2018-03-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI