Ingredience: | |||||
větší kuře celé | 1 ks | sůl | 1 špetka | kmín | 1 špetka |
jablko na plátky | 2 ks | máslo | 125 g | nádivka viz. recept | 1 ks |
Směs na potírání: | |||||
uzená paprika | 1 špetka | koření Adamova žebra | 1 špetka | olivový olej |
V předešlém receptu jsme pekli nádivku, kterou rovnou použijeme při pečení kuřete. Přidáme i nakrájená jablka, která šťávě dodají velmi příjemnou chuť.
Kuřátko omyjeme a naplníme nádivkou z minulého receptu ZDE: Velikonoční nádivka a potřeme směsí uzené papriky, koření a olivového oleje.
Poté posypeme kmínem, osolíme a podlijeme vodou. Já přidávám ještě do pekáčku pokrájená jablka a kousek másla.
Hotovo, vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme doměkka. Samozřejmě si hlídáme zlatavou barvičku kuřátka a občas podléváme či potíráme.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchaný brambor s uškvařenou slaninkou a cibulkou.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI