Kuřátko s nádivkou se směsí uzené papriky a koření "Adamova žebra" zpět

Ingredience:
větší kuře celé1 kssůl1 špetkakmín1 špetka
jablko na plátky2 ksmáslo125 gnádivka viz. recept1 ks
Směs na potírání:
uzená paprika1 špetkakoření Adamova žebra1 špetkaolivový olej
větší kuře celé 1 ks, sůl 1 špetka, kmín 1 špetka, jablko na plátky 2 ks, máslo 125 g, nádivka viz. recept 1 ks, uzená paprika 1 špetka, koření Adamova žebra 1 špetka, olivový olej

Příprava

V předešlém receptu jsme pekli nádivku, kterou rovnou použijeme při pečení kuřete. Přidáme i nakrájená jablka, která šťávě dodají velmi příjemnou chuť.

Kuřátko omyjeme a naplníme nádivkou z minulého receptu ZDE: Velikonoční nádivka a potřeme směsí uzené papriky, koření a olivového oleje.
Poté posypeme kmínem, osolíme a podlijeme vodou. Já přidávám ještě do pekáčku pokrájená jablka a kousek másla.
Hotovo, vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme doměkka. Samozřejmě si hlídáme zlatavou barvičku kuřátka a občas podléváme či potíráme.

Jako přílohu jsem zvolila šťouchaný brambor s uškvařenou slaninkou a cibulkou.

Dobrou chuť!

2015-04-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI