Guláš z hovězí kližky, italských ostrých papriček a rajčat zpět

Ingredience:
hovězí kližka1000 gstředně velké cibule800 - 1000 grajčatový protlak1 ks
uzená paprika dle chutiolej (sádlo) dle potřebyitalské papričky "peperoncino" dle chuti
rajčata4 kssůl dle chutipepř dle chuti
strouhaný chléb na zahuštěnívývar nebo voda dle potřeby
hovězí kližka 1000 g, středně velké cibule 800 - 1000 g, rajčatový protlak 1 ks, uzená paprika dle chuti, olej (sádlo) dle potřeby, italské papričky "peperoncino" dle chuti, rajčata 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhaný chléb na zahuštění, vývar nebo voda dle potřeby

Příprava

Guláš je u nás poměrně hodně oblíbený. Základ si sice připravím sama, ale manžel si vše nakonec dochutí podle sebe.

Maso pokrájíme na kostky, všechny cibule pokrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji (sádle). Přidáme kostky hovězího masa a restujeme, až nám maso pěkně pustí šťávu. Přidáme rajský protlak, sypkou uzenou papriku, pokrájená rajčata a ostré papričky. Stále mícháme. Zalijeme vývarem nebo vodou a pozvolna dusíme doměkka. Nakonec sos zahustíme strouhaným chlebem. Podle chuti osolíme a opepříme a ještě krátce necháme probublat. Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

2018-11-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI