Těstoviny s pečeným květákem a oříšky zpět

Ingredience:
velký květák1 ksolivový olej2 lžícetymián hrst
drcené lískové oříšky100 gsýr Grand Gusto nebo parmazán100 gvejce2 ks
zakysaná smetana nebo smetana ke šlehání1 kelímekpetrželka hrstlibovolný druh těstovin1 balíček
velký květák 1 ks, olivový olej 2 lžíce, tymián hrst, drcené lískové oříšky 100 g, sýr Grand Gusto nebo parmazán 100 g, vejce 2 ks, zakysaná smetana nebo smetana ke šlehání 1 kelímek, petrželka hrst, libovolný druh těstovin 1 balíček

Příprava

Už jste dělali pečený květák na plechu? Je to obrovská dobrota. Nikdy jsem květák moc nemusela, ale v této podobě, mimo obalovaný květák, nám moc chutnal.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky, osolíme, okmínujeme a posypeme natrhaným tymiánem, ještě opepříme a promícháme s olejem. Poklademe na plech s pečícím papírem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova na cca 15 -20 minut, ale stále sledujeme, aby květák v troubě jen lehce zlátl. Když bude květák zlatý a dobře propečený, posypeme jej oříšky a pečeme cca dál cca 3-5 minut. Mezitím si vejce, nasekanou petrželku, zakysanou smetanu a sýr smícháme a ušleháme. Uvařené těstoviny přecedíme do misky a 1-2 PL vody z těstovin si dáme stranou. Přidáme opečený květák s oříšky a semínky. Do odkapaných těstovin hned nalijeme vaječnou směs a přidáme lžíci horké vody z těstovin a zamícháme. Vaječná směs se lije okamžitě do horkých těstovin, aby byla směs a vše krémové konzistence. Podáváme se zeleninou nebo jen tak.

2016-03-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI