Ingredience: | |||||
vepřový mozeček | 600 g | Vahalova slanina | 150 g | vejce | 4 ks |
větší šalotka | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
uzená paprika | špetka | olej | dle potřeby | máslo | na zjemnění |
nové brambory | dle potřeby |
Pravý mozeček jsem dlouho nedělala, většinou spíš jen květákový. Dnes však přišla konečně řada na ten pravý.
Mozeček kuchyňsky upravíme (odblaníme) a najemno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kousky, cibulku pokrájíme na kostičky. Slaninu orestujeme v hlubší nádobě na rozehřátém oleji, přisypeme nakrájenou cibulku, vše orestujeme a přidáme mozeček, který mícháme, aby se nám nepřichytil. Osolíme, opepříme, přidáme špetku uzené papriky a stále mícháme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Zamícháme, necháme vejce srazit, přidáme nasekanou pažitku a lžičku másla na zjemnění. Podáváme s novým bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI