Vepřový mozeček na slanině s novým bramborem zpět

Ingredience:
vepřový mozeček600 gVahalova slanina150 gvejce4 ks
větší šalotka1 kssůl dle chutipepř dle chuti
uzená paprika špetkaolej dle potřebymáslo na zjemnění
nové brambory dle potřeby
vepřový mozeček 600 g, Vahalova slanina 150 g, vejce 4 ks, větší šalotka 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, uzená paprika špetka, olej dle potřeby, máslo na zjemnění, nové brambory dle potřeby

Příprava

Pravý mozeček jsem dlouho nedělala, většinou spíš jen květákový. Dnes však přišla konečně řada na ten pravý.

Mozeček kuchyňsky upravíme (odblaníme) a najemno nakrájíme. Slaninu pokrájíme na kousky, cibulku pokrájíme na kostičky. Slaninu orestujeme v hlubší nádobě na rozehřátém oleji, přisypeme nakrájenou cibulku, vše orestujeme a přidáme mozeček, který mícháme, aby se nám nepřichytil. Osolíme, opepříme, přidáme špetku uzené papriky a stále mícháme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce. Zamícháme, necháme vejce srazit, přidáme nasekanou pažitku a lžičku másla na zjemnění. Podáváme s novým bramborem.

2016-06-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI