Citronové brambory pečené s bylinkami zpět

Ingredience:
menší brambory8 kskurkuma špetkadrcený kmín dle chuti
jarní cibulka1 ksbylinková sůl dle chutibylinky (libeček, petrželka, pažitka, koriandr) dle chuti
olivový olej a máslo dle potřebycitrony2 ks
menší brambory 8 ks, kurkuma špetka, drcený kmín dle chuti, jarní cibulka 1 ks, bylinková sůl dle chuti, bylinky (libeček, petrželka, pažitka, koriandr) dle chuti, olivový olej a máslo dle potřeby, citrony 2 ks

Příprava

Měli jsme chuť na pečené brambory, a proto, že v kuchyni ráda zkouším nové věci, zkusila jsem takovou malou vychytávku. Musím říct, že nám takto připravené brambory moc chutnaly.

Brambory očistíme kartáčkem a krátce předvaříme v osolené vodě s kurkumou a kmínem 

Přecedíme a vložíme do pečící nádoby, kterou jsme malinko pokapali olivovým olejem. 

Brambory posypeme bylinkovou solí, drceným kmínem, pokapeme šťávou ze dvou omytých citronů a zakápneme olivovým olejem. Dáme péci do rozehřáté trouby (můžeme i na program "gril"). Ke konci pečení vložíme k bramborům i plátky citronů a na zjemnění přidáme plátky másla. 

Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu.

2018-06-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI