Citronové brambory pečené s bylinkami zpět

Ingredience:
menší brambory8 kskurkuma špetkadrcený kmín dle chuti
jarní cibulka1 ksbylinková sůl dle chutibylinky (libeček, petrželka, pažitka, koriandr) dle chuti
olivový olej a máslo dle potřebycitrony2 ks
menší brambory 8 ks, kurkuma špetka, drcený kmín dle chuti, jarní cibulka 1 ks, bylinková sůl dle chuti, bylinky (libeček, petrželka, pažitka, koriandr) dle chuti, olivový olej a máslo dle potřeby, citrony 2 ks

Příprava

Měli jsme chuť na pečené brambory, a proto, že v kuchyni ráda zkouším nové věci, zkusila jsem takovou malou vychytávku. Musím říct, že nám takto připravené brambory moc chutnaly.

Brambory očistíme kartáčkem a krátce předvaříme v osolené vodě s kurkumou a kmínem 

Přecedíme a vložíme do pečící nádoby, kterou jsme malinko pokapali olivovým olejem. 

Brambory posypeme bylinkovou solí, drceným kmínem, pokapeme šťávou ze dvou omytých citronů a zakápneme olivovým olejem. Dáme péci do rozehřáté trouby (můžeme i na program "gril"). Ke konci pečení vložíme k bramborům i plátky citronů a na zjemnění přidáme plátky másla. 

Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu.

2018-06-25 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI