Štika na másle, slanině, citronu a žampionech zpět

Ingredience:
velká štika - filety1 ks (cca 1800g)máslo150 gpokrájená uzená slanina100 g
sůl dle chuticelý kmín dle chutibio citron1 ks
petrželka dle chutijarní cibulka dle chutihnědé žampiony3 - 4 ks
voda na podlití
velká štika - filety 1 ks (cca 1800g), máslo 150 g, pokrájená uzená slanina 100 g, sůl dle chuti, celý kmín dle chuti, bio citron 1 ks, petrželka dle chuti, jarní cibulka dle chuti, hnědé žampiony 3 - 4 ks, voda na podlití

Příprava

Štika je opravdu výborná ryba. Tato, kterou jsme dostali, měla cca 2 kg a opravdu se nedá porovnat s mraženou rybou, jak chutí, tak se vším.

Filety ze štiky omyjeme a osušíme. Posypeme solí a celým kmínem. Na dno pekáčku (plechu), který jsme vypláchli vodou, poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky bio citronu nebo dobře omytého citronu. Na slaninu a citrony položíme filety ze štiky. Poklademe plátky másla. Malinko podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě. Ke konci pečení štiky přidáme pár plátků hnědých žampionů. Podlijeme výpekem, přisypeme bylinky a pečeme dál do křupavé kůrky štiky. Podáváme s bramborovou kaší.

2017-11-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI