Hovězí guláš z kližky s dýní zpět

Ingredience:
hovězí kližka800 gcibule800 gsádlo dle potřeby
červené víno200 mlmajoránka dle chutičesnek3 stroužky
rajská šťáva2 lžícesůl dle chutipepř dle chuti
menší dýně1/4 kschléb na zahuštěnívývar dle potřeby
hovězí kližka 800 g, cibule 800 g, sádlo dle potřeby, červené víno 200 ml, majoránka dle chuti, česnek 3 stroužky, rajská šťáva 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, menší dýně 1/4 ks, chléb na zahuštění, vývar dle potřeby

Příprava

Netradiční, ale velice chutný guláš, který je ideální v tomto podzimním období.

Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kousky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Pak přidáme rajskou šťávu, na kousky pokrájenou a oloupanou dýni (bez pecek) a zamícháme. Základ guláše podlijeme vývarem a asi polovinou vína. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme víno. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb a špetku čerstvé majoránky. Guláš povaříme do zhoustnutí. Dýně se v omáčce rozvaří, ale je tam stále poznat. Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti případně dosolíme a dopepříme.

Guláš podáváme například s kurkumovým knedlíkmem.

2016-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI