Listový koláč s jablky, banány a pudinkem zpět

Ingredience:
listové těsto450 gkulaté piškoty1 balíčekhladká mouka na posypání válu
jablka nastrouhaná nahrubo600 gbanány2 ksskořicový cukr dle chuti
vanilkový cukr2 balíčkymléko1 lvanilkový pudink1 ks
banánový pudink1 ksmleté mandle100 gmáslo dle potřeby
moučkový cukr na posypánírum či rumová tresť dle chuti
listové těsto 450 g, kulaté piškoty 1 balíček, hladká mouka na posypání válu, jablka nastrouhaná nahrubo 600 g, banány 2 ks, skořicový cukr dle chuti, vanilkový cukr 2 balíčky, mléko 1 l, vanilkový pudink 1 ks, banánový pudink 1 ks, mleté mandle 100 g, máslo dle potřeby, moučkový cukr na posypání, rum či rumová tresť dle chuti

Příprava

Listové těsto je skvělé na přípravu dezertů, jelikož máte ušetřen čas, který byste věnovali přípravě těsta, a o to více si můžete vyhrát s náplní.

Listové těsto na vále s moukou rozválíme na dvě části a vyválíme dvě placky.

První část vyváleného těsta položíme na plech potřený máslem.

Na těsto poklademe piškoty (můžeme malinko pokapat rumem), vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek a mezi nastrouhaná jablka vložíme kolečka banánů. Posypeme skořicovým cukrem. 

Uvaříme smíchané pudinky s mlékem a vanilkovými cukry. Pudinkovou kaši necháme za stálého míchání vychladnout. Pudink rozetřeme na celý koláč s jablky a banány a zakryjeme druhou částí vyváleného těsta. 

Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Necháme v chladu. Upečený koláč posypeme cukrem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-03-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI