Marinované krůtí stehenní řízky z trouby zpět

Ingredience:
krůtí stehenní maso4 plátkyzakysaná smetana1 ksvejce3-4 ks
utřený česnek4 stroužkyostřejší hořčice1 lžícesůl1 špetka
pepř1 špetkamáslo4 plátkyjemná strouhanka1 balení
krůtí stehenní maso 4 plátky, zakysaná smetana 1 ks, vejce 3-4 ks, utřený česnek 4 stroužky, ostřejší hořčice 1 lžíce, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, máslo 4 plátky, jemná strouhanka 1 balení

Příprava

Díky této marinádě je maso šťavnaté a při pečení v troubě není vůbec vysušené. Jakmile tento recept na řízky jednou vyzkoušíte, budete ho určitě opakovat častěji.

Kuřecí maso osušíme., pokapeme citronovou šťávou a přes fólii mírně naklepeme.
Vejce rozšleháme a promícháme s jogurtem, utřeným česnekem a steakovou-nebo jinou hořčicí. Plátky kuřecího masa naložíme do marinády přes noc do lednice. Řízky druhý den pak obalujeme v jemné strouhance z toustů.
Plech vyplníme  pečícím papírem a poklademe na něm obalené řízky. Na každý řízek položíme  1 plátek rozpuštěného  másla.
Řízky pečeme pozvolna dozlatova ve vyhřáté  troubě na 180 °C a  1 x obrátíme.
Šťavnaté řízky podáváme s lehkým bramborovým salátem nebo s kaší.

2021-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI