Lehké kuřecí kousky na rozmarýnu, uzeném česneku a šťávě z limetky zpět

Ingredience:
kuřecí paličky4 kskřídla6 kshrubá mořská sůl dle chuti
pepř dle chuticitron nebo limetka - šťáva1 ksuzený česnek1 menší palice
rozmarýn2 snítkyolivový olej dle potřebyvývar nebo voda na podlévání
máslo na zjemnění
Příloha:
brambory nebo bramborová kaše dle chuti
kuřecí paličky 4 ks, křídla 6 ks, hrubá mořská sůl dle chuti, pepř dle chuti, citron nebo limetka - šťáva 1 ks, uzený česnek 1 menší palice, rozmarýn 2 snítky, olivový olej dle potřeby, vývar nebo voda na podlévání, máslo na zjemnění, brambory nebo bramborová kaše dle chuti

Příprava

Kuře, stehýnka, paličky, křídla, prostě cokoliv z drůbeže, připravované na citronu, rozmarýnu a česneku je lahodné a má výbornou chuť. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.

Kuřecí paličky a křídla dobře ze všech stran potřeme hrubou mořskou solí, čerstvě mletým pepřem a dáme v misce do chladu cca na 2 hodiny. 

Předehřejeme si troubu. Limetku (nebo bio citron) dobře omyjeme a uděláme do ovoce nožíkem cca 8 - 10 dírek, kam vložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Okolo kuřecího masa poklademe stroužky uzeného česneku.

Kuřecí paličky a křídla vyjmeme z lednice, zakapeme olivovým olejem a vložíme do pekáčku s limetkou nebo citronem (i se snítkami rozmarýnu). Podlijeme vodou nebo vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů dozlatova. Při pečení maso podléváme výpekem. Nakonec zjemníme plátkem másla. Na závěr pečení odstraníme z pekáčku limetku, rozmarýn i česnek.

Podáváme s bramborem nebo se sýrovou bramborovou kaší (kaše a strouhaná mozzarella).

2018-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI