Lehké kuřecí kousky na rozmarýnu, uzeném česneku a šťávě z limetky

zpět
Lehké kuřecí kousky na rozmarýnu, uzeném česneku a šťávě z limetky
Ingredience:
kuřecí paličky4 kskřídla6 kshrubá mořská sůl dle chuti
pepř dle chuticitron nebo limetka - šťáva1 ksuzený česnek1 menší palice
rozmarýn2 snítkyolivový olej dle potřebyvývar nebo voda na podlévání
máslo na zjemnění
Příloha:
brambory nebo bramborová kaše dle chuti
kuřecí paličky 4 ks, křídla 6 ks, hrubá mořská sůl dle chuti, pepř dle chuti, citron nebo limetka - šťáva 1 ks, uzený česnek 1 menší palice, rozmarýn 2 snítky, olivový olej dle potřeby, vývar nebo voda na podlévání, máslo na zjemnění, brambory nebo bramborová kaše dle chuti

Příprava

Kuře, stehýnka, paličky, křídla, prostě cokoliv z drůbeže, připravované na citronu, rozmarýnu a česneku je lahodné a má výbornou chuť. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.

Kuřecí paličky a křídla dobře ze všech stran potřeme hrubou mořskou solí, čerstvě mletým pepřem a dáme v misce do chladu cca na 2 hodiny. 

Předehřejeme si troubu. Limetku (nebo bio citron) dobře omyjeme a uděláme do ovoce nožíkem cca 8 - 10 dírek, kam vložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Okolo kuřecího masa poklademe stroužky uzeného česneku.

Kuřecí paličky a křídla vyjmeme z lednice, zakapeme olivovým olejem a vložíme do pekáčku s limetkou nebo citronem (i se snítkami rozmarýnu). Podlijeme vodou nebo vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů dozlatova. Při pečení maso podléváme výpekem. Nakonec zjemníme plátkem másla. Na závěr pečení odstraníme z pekáčku limetku, rozmarýn i česnek.

Podáváme s bramborem nebo se sýrovou bramborovou kaší (kaše a strouhaná mozzarella).

2018-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI