Nádivka zpět

Ingredience:
toustový chleba12 - 14 plátkůkuřecí vývar dle potřebyvejce3 ks
uzená slanina300 gkuřecí uvařené maso200 grukola2 hrsti
petrželka a nať z jarní cibulky hrstkořenová zelenina z vývau3 lžícemáslo do nádivky125 g
sůl dle chutipepř dle chutimuškátový květ dle chuti
strouhanka na zahuštění dle potřebymáslo na vymazání formystrouhanka na vysypání formy
toustový chleba 12 - 14 plátků, kuřecí vývar dle potřeby, vejce 3 ks, uzená slanina 300 g, kuřecí uvařené maso 200 g, rukola 2 hrsti, petrželka a nať z jarní cibulky hrst, kořenová zelenina z vývau 3 lžíce, máslo do nádivky 125 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, muškátový květ dle chuti, strouhanka na zahuštění dle potřeby, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy

Příprava

Nádivka se dá udělat rychle, chutně a na různé způsoby. Já jsem zkusila udělat nádivku ve tvaru srdce.

Toustový chléb a slaninu pokrájíme na kostičky. Toustový chleba pokapeme uvařeným vývarem. Nasekanou rukolu a další bylinky spaříme horkou vodou. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s kořením. Navlhčené pečivo smícháme se směsí z másla, vajec a koření. Přidáme pokrájenou uzeninu a kuřecí maso. Podle konzistence nádivky přidáme strouhanku (můžete dát ale i dvě lžíce polohrubé mouky s práškem do pečiva místo strouhanky). Když máme vše umíchané, vsypeme odcezenou a uvařenou kořenovou zeleninu z vývaru a zamícháme. Nádivku přeneseme do pekáčku (měla jsem formu ve tvaru srdce a koláčovou formu - tedy dvě formy) vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme na 170 stupňů dozlatova cca 45 - 50 minut. 

2017-04-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI