Chlazený čokoládový dezert s avokádem a kokosem zpět

Ingredience:
avokádo1 kskokosové mléko1 plechovkakokosové lupínky / strouhaný kokos5 lžič
kakao10 lžicjavorový sirup10 lžickokosový olej1 lžíce
avokádo 1 ks, kokosové mléko 1 plechovka, kokosové lupínky / strouhaný kokos 5 lžič, kakao 10 lžic, javorový sirup 10 lžic, kokosový olej 1 lžíce

Příprava

A je tu další osvěžení, tentokrát sladké. Původně jsem myslela, že z tohoto dezertu udělám zmrzlinu, ale použité suroviny okamžitě zmrzly na kostku ledu, se kterou docela dlouho nebylo k hnutí. Ukázalo se však, že uchovávat tuto dobrotu v lednici je mnohem lepší- je ihned po ruce a k snědku. Nehledě na to, že domácí zmrzliny mám v mrazáku poměrně dost, takže toto byla velice příjemná změna. Přirovnala bych to k čokoládovému mousse (tj. dezert z čokoládové pěny). Kdo by chtěl ještě zdravější variantu, nechť vynechá javorový sirup. Mimochodem opět přicházím s tak lehkým a rychlým receptem, že to skoro nestojí za řeč.  Ale ta chuť pak ano, tak se na to pojďme podívat.

Nejprve rozmixujte avokádo s kakaem, kokosovým olejem a javorovým sirupem. Ve vedlejší nádobě pak šlehejte po dobu cca 5 minut kokosové mléko, tím docílíte, že zhoustne. Pak už jen zbývá kakaovou směs a kokosové lupínky vmíchat do kokosového mléka a máte hotovo. Můžete ozdobit lístky máty. Nechci se opakovat, ale já jsem Vám to říkala - je to extra snadný recept.

2015-08-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI