Citrónová bábovka zpět

Ingredience:
hladká mouka125 gpolohrubá mouka125 gcukr krupice250 g
vanilkový cukr1 kskypřící prášek1 ksmáslo150 g
tvaroh250 gvejce4 kscitron2 ks
hladká mouka 125 g, polohrubá mouka 125 g, cukr krupice 250 g, vanilkový cukr 1 ks, kypřící prášek 1 ks, máslo 150 g, tvaroh 250 g, vejce 4 ks, citron 2 ks

Příprava

Pokud máte chuť na rychlou, dobrou a jednoduchou bábovku, tento recept je právě pro vás. 

Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem.
Po té ke žloutkové směsi vmícháme tvaroh a nakonec opatrně sníh.
Přidáme šťávu ze dvou citrónů a z jednoho kusu kůru.
Postupně do celé směsi vmícháme přesátou mouku s kypřícím práškem.
Pečeme asi 50min při 190°C a po vychladnutí opatrně vyklopíme.

Dobrou chuť.
2022-03-31 Dezerty

Poznámka

Forma o průměru 24cm.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI