Cizrnovo-banánovo-datlové lívanečky s kokosovou smetanou, kešu ořechy a borůvkami zpět

Ingredience:
banány3 ksdatle60 gcizrna Bonduelle v plechu160 g
rýžová mouka polohrubá100 gkokosový olej na potření pánvebezfosfátový kypřící prášek1 lžička
Krém:
rostlinná kokosová smetana Soyatoo dle potřebykešu ořechy2 hrstiborůvky2 hrsti
banány 3 ks, datle 60 g, cizrna Bonduelle v plechu 160 g, rýžová mouka polohrubá 100 g, kokosový olej na potření pánve, bezfosfátový kypřící prášek 1 lžička, rostlinná kokosová smetana Soyatoo dle potřeby, kešu ořechy 2 hrsti, borůvky 2 hrsti

Příprava

Lívanečky jsem doposud moc nedělala, neměla jsem potřebu. Klasické lívanečky jsou pro mě výživově ne příliš zajímavé. Rozhodla jsem se jim dát v našem jídelníčku šanci a připravit je z cizrny.

Tyto lívanečky jsem připravila na malé pohoštění pro kamarádku, kterou jsem dlouho neviděla. S radostí jsem pozorovala, jak jí lívanečky chutnaly a nejen ji, ale i našim malým strávníčkům, zaprášilo se po nich než by člověk řekl švec a to mě strašně moc potěšilo. Není nad to, když chutná a sklízí se prázdné talířky.

Datle si namočíme na několik hodin, já máčela 4 hodiny, zalila jsem je celé vodou tak, aby byly celé ponořené.

Banány vyšleháme tyčovým mixérem, cizrnu propláchneme, osušíme a přidáme do vyšlehaného banánu, společně s datlemi, které si rovněž přecedíme a osušíme. Vše vyšleháme tyčovým mixérem, zahustíme rýžovou polohrubou moukou.
Lehce si potřeme pánev kokosovým olejem, ale jde i bez. Směs je hutná, trošku se popereme s nanesením těsta na pánev, doporučuji těsto nabírat lžící a těsto lehce rozetřít, pečeme pozvolna z obou stran.
Když máme lívance opečené, využijeme času na chladnutí a připravíme si krém.

Vyšleháme si kokosovou smetanu Soyatoo, já ji šlehám vždy celou, odeberu požadované množství a zbytek si dám do lednice.

Kešu ořechy rozsekáme tyčovým mixérem společně s pár lžícemi kokosové smetany a borůvkami a vše společně vyšleháme. Do zdobícího sáčku dáme světlou vyšlehanou smetanu a do druhé komory směs kešu ořechů, smetany a borůvek, nazdobíme a dáme do lednice.

Vychlazené chutnají výborně, jsou příjemným osvěžením v horkých dnech.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-06-20 Dezerty

Poznámka

Lívanečky zdobíme vychladlé.

Autor:

Počet porcí
11
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI