Cizrnovo-dýňové bábovičky s banánem, kakaem, vlašsými ořechy, skořicí, strouhanou čokládou, mandlemi a Ghíčkem zpět

Ingredience:
hokaido dýně, oloupaná, vydlabaná, nastrouhaná najmeno243 gbanány, mražené2 kskakaový prášek - Troubelice2 lžíce
mletá skořice1 lžičkadatlový sirup1 a 1/2 lžícecizrna Bonduelle v plechu200 g
České Ghíčko Bio1 lžícemleté vlašské ořechy70 g
Zdobení:
plátky mandlí dle chutistrouhaná čokoláda - Vivani hot chocolate vegan dle chuti
hokaido dýně, oloupaná, vydlabaná, nastrouhaná najmeno 243 g, banány, mražené 2 ks, kakaový prášek - Troubelice 2 lžíce, mletá skořice 1 lžička, datlový sirup 1 a 1/2 lžíce, cizrna Bonduelle v plechu 200 g, České Ghíčko Bio 1 lžíce, mleté vlašské ořechy 70 g, plátky mandlí dle chuti, strouhaná čokoláda - Vivani hot chocolate vegan dle chuti

Příprava

Výborné bábovičky, rozhodně ne suché, kdo ještě nevyzkoušel cizrnu, dělá velkou chybu. Jak to tak pozoruji, vypadá to, že se labužníci u stolu o poslední kousky poperou.

Hokaido dýni oloupeme, nastrouháme najemno, banány oloupeme, pokrájíme a rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme k nim propláchnutou a vykapanou cizrnu a opět rozmixujeme dohladka. K nastrouhané dýni přidáme rozmixovanou směs banánu a cizrny, přidáme namleté vlašské ořechy, kakaový prášek, skořici, datlový sirup, ghí.
Vše ještě společně rozmixujeme tyčovým mixérem.
Do báboviček si nasypeme plátky mandlí, nastrouhanou čokoládu a naplníme formičky připraveným těstem.
Připravené bábovičky vložíme do předem rozehřáté trouby na 200°C, pečeme přibližně 30 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme.

Použila jsem silikonové formičky 7cm x 3cm, bábovičky z nich šly krásně ven. Nevyklápějte teplé bábovičky, mohlo by dojít k rozpadnutí, jsou křehké. Pokud budete dělat do větší formy a hlavně plechové, doporučuji přidat vyšlehaná vejce, případně hrašku vanilka, která nahradí v poměru 20g - 1 vejce. Případně trošku mouky, ale není třeba, až tak křehké nejsou. Tento recept je hlavně pro alergiky na vejce a lepek, ale zaručuji, že si na nich pochutná každý. Pokud použijete velkou formu, rozhodně silikonovou.

Těsto můžete použít do jakékoliv silikonové formy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-08-16 Dezerty

Poznámka

Jelikož jsem původně plánovala sušenky a ne bábovičky, oddělila jsem si část těsta. Bohužel již není vhodné pro alergiky na lepek. Určitě půjde zahustit pouze pohankovou moukou, ale vykrajování nebude možné. Oddělené těsto z cizrnovo- dýňových báboviček s banánem, kakaem, skořicí a vlašskými ořechy, jsem zahustila mixem mouky špaldové T1050 a žitné celozrnné jemně mleté, dokud se s těstem hezky nepracovalo a nepřestalo se lepit. Navíc jsem přidala přibližně 2 lžíce Alsanu a lžíci Ghí, sušenky jsem nepřislazovala, ale pokud jste zvyklí na sladké verze, přidejte datlový sirup.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI