Korpus: | |||||
tmavá čokoláda | 250 g | máslo | 250 g | instantní káva | 1 lžíce |
chilli paprička bez semínek | 1 ks | mleté chilli | 1/4 lžičky | krupicový cukr | 175 g |
třtinový cukr | 4 lžíce | vejce | 6 ks | hladká mouka | 3 lžíce |
mleté ořechy nebo mandle | 4 lžíce | kypřící prášek | 1/2 lžičky | sůl | špetka |
Kávová šlehačka: | |||||
smetana na šlehání | 300 ml | moučkový cukr | 1 lžíce | instantní kýva | 1 lžíce |
holandské kakao na poprášení | špetka |
Kombinace čokolády a chilli je známou delikatesou v odvětví dezertů a sladkých potěšení. Žádný výstřelek, ba naopak ověřené chutě, které vás prostě dostanou.
Nad vodní lázní spolu rozpustíme máslo s čokoládou, dobře vymícháme a přidáme mleté chilli, na mikrokousky nasekanou chilli papričku a instantní kávu.
Znovu promícháme a už mimo vodní lázeň necháme lehce vychladnout.
Zvlášť šleháme žloutky s oběma cukry do světlé lehké pěny, postupně přidáváme vychladlou čokoládovou směs, nakonec mouku promíchanou s ořechy nebo mandlemi a práškem do pečiva. Jemně, už jenom stěrkou, zamícháme z bílků se solí vyšlehaný tuhý sníh.
Těsto přesuneme do dortové formy o velikosti 24 cm vymazané máslem (používám olej ve spreji) a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C cca 40-45 min,
až korpus sedne, ale ve středu se bude ještě mírně chvět.
Necháme vychladnout, během chladnutí se lehce propadne, pak vyndáme z dortové formy a ozdobíme ušlehanou smetanou se lžící instantní kávy a moučkového cukru. Lehce poprášíme kakaem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI