Jana Šenkyříková

Jana Šenkyříková zpět

jméno a příjmení Jana Šenkyříková
znamení    beran   
koníčky Vaření, pečení, šití, puzzle, cestování, čtení, lenošení. 
sny a cíle Snem vždycky byla a je spokojená, fungující rodina a děti, které se budou vždycky rády vracet domů.
motto "Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl, a když kouká, aby byl a je - tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
                                                                                                                                      ( Jan Werich )

Vařím a peču snad odjakživa a až donedávna to pro mě bylo jen nudné nutné zlo. A pak se najednou něco změnilo…poznala jsem partu lidí, některé osobně, některé jen virtuálně, a nastal zlom. Zjistila jsem, že mi to docela jde a hlavně, že mě to baví. Od té doby vařím, smažím, peču a kdykoliv nějaký recept osloví - zkouším, prostě musím. A skutečnost, že manžel, oba dospělí synové, jejich přítelkyně a všichni přátelé a kamarádi jsou dobří a vděční strávníci mně popohání dál a dál. 

Pozvání na Pažitku mě moc potěšilo, je mi ctí, že se můžu zařadit mezi Vás.

Recepty kuchaře
Rillettes v pomalém hrnci

Rillettes v pomalém hrnci

Co může být víc, než ulomit kousek čerstvého chleba a namazat ho touto vynikající pečenou "pomazánkou"? Nic není víc!

24.8.2015 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Domácí piškoty

Domácí piškoty

Domácí piškoty jsou určitě výbornou záležitostí nejen pro vaše děti. Zkuste si takový piškotek přidat k čerstvému kafíčku, to je něco!

12.3.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Vločkový chlebíček

Vločkový chlebíček

Chlebíček plný chutí, který se hodí nejen na vánoční stůl. 

5.12.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Košíčky s ledovou čokoládou

Košíčky s ledovou čokoládou

V ingrediencích píši o kokosovém tuku. Můžete použít i 100% ztužený, ale kokosový je kokosový. Nebo jej dejte alespoň půl na půl.

4.12.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Kávový likér (Kahlúa)

Kávový likér (Kahlúa)

Jsem si vědoma, že toto není originál, ale výměna rumu za vodku snad nezpůsobí mexicko-českou krizi. Temně hnědý likér s příjemnou příchutí kávy, který se vyrabí z té nej kávy mexika.

4.12.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kysaná (kynutá) kolečka

Kysaná (kynutá) kolečka

domácí pekárna

V tomto receptu můžete využít, jak domácí pekárny, tak se obejdete bez ní. V postupu vám napíši obě varianty. Recept je však jednoduchý, takže můžeme začít.

4.12.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Sachrové krychličky

Sachrové krychličky

Inspirací na cukroví není nikdy dost. Jeden z mých letošních tipů jsou právě tyto sachrové krychličky, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají.

4.12.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Čoko-kávový dort s chilli

Čoko-kávový dort s chilli

Kombinace čokolády a chilli je známou delikatesou v odvětví dezertů a sladkých potěšení. Žádný výstřelek, ba naopak ověřené chutě, které vás prostě dostanou.

20.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Sojové sušenky

Sojové sušenky

Upečte si domácí sojové sušenky, které zmizí než stačíte nabídnout.

6.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Dortíky v kalíšku

Dortíky v kalíšku

Vychlazená dobrota, kterou můžete ohromit rodinu na výletě či návštěvě, na kterou se zrovna chystáte. 

6.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Rozpraskané čokoládové sušenky

Rozpraskané čokoládové sušenky

Rozpraskané čokoládové sušenky s namočenými brusinkami v rumu jsou opravdu delikatesou. Zkuste návštěvě upéct domácí sušenky, které zmizí než donesete kafíčko na stůl.

6.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Marocký mandlový závin - M´Hencha

Marocký mandlový závin - M´Hencha

Marocký závin podle M´Hencha. Servírovat můžete s medem, skořicovým cukrem nebo kysanou smetanou.

6.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Skořicové uzly

Skořicové uzly

Domácí pekárna

Milujete vůni skořice? Pak vyzkoušejte nadýchané skořicové uzly se zajímavou přísadou - kardamomem.

29.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Růžová pomazánka

Růžová pomazánka

V přípravě pomazánky se meze nekladou, lze ji udělat naprosto z čehokoliv. Zkuste tip na pomazánku třeba z červeného sterilovaného zelí.

29.10.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

Tak jako se ke kachnímu masu hodí červené víno, tak se k němu také hodí švestky.

29.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Kávové pralinky s chilli

Kávové pralinky s chilli

Forem kávových pralinek jsou spousty. Sladká tečka po nedělním obědě, může opravdu přijít vhod. Není nad domácí chuťovku, co poškádlí vaše pohárky svou jemností a rafinovaností. Tak to alespoň cítím já sama.

16.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová roláda na pivu a karamelu

Vepřová roláda na pivu a karamelu

Vepřová roláda na pivu a karamelu, je super kombinace, která musí chutnat snad každému. Nezapomeňte na čerstvé bylinky, které pekáček s pivem krásně provoní. Jako přílohu volím brambory, které později můžete péct, spolu s masem.

16.10.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Hovězí po burgundsku aneb Boeuf Bourguignonne

Hovězí po burgundsku aneb Boeuf Bourguignonne

Příprava v pomalém hrnci

Zdá se to jako složitý recept, ale není. Vyzkoušejte hovězí z pomalého hrnce!

23.9.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Holandský salát

Holandský salát

Tento salát je inspirovaný receptem podle Kluků v akci....

18.9.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Dýňovo-citrusový kompot

Dýňovo-citrusový kompot

Zavařujete a máte rádi kompoty? Potom určitě vyzkoušejte kombinaci dýně, pomeranče a citronu....

17.9.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Cibuláda

Cibuláda

Tato skvělá cibuláda vydrží v chladnu neotevřená cca 2 měsíce, otevřená v ledničce měsíc.

9.9.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Olomoucký voňavý koláč

Olomoucký voňavý koláč

Máte rádi olomoucké tvarůřky? Pokud ano, tento koláč si zamilujete....

3.9.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Mátový sirup

Mátový sirup

Můžeme použít jako přísadu do osvěžujících letních nealko i alko drinků, ale poslouží i jako lék při nechutenství, špatném trávení a nachlazení, pak dávkujeme po lžičkách.

28.8.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Rustikální bagety

Rustikální bagety

domácí pečivo

Předem si dovolím upozornit, že příprava je docela náročná na čas, ale výsledek Vám to zaručeně vynahradí!! 

27.8.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Nektarinkový pohár s oříškovou granolou

Nektarinkový pohár s oříškovou granolou

Granolu můžete jíst klidně i samotnou například na snídani....

15.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Ochucená vejce

Ochucená vejce

Netradiční příprava vařených vajech....

14.8.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Chilli švestková omáčka

Chilli švestková omáčka

Urodily se vám švestky? Máme tu skvělý tip, jak je efektivně a chutně zpracovat. Připravte z nich omáčku, která dodá tu správnou chuť například grilovanému masu.

14.8.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Tvarohovo-karamelový řez

Tvarohovo-karamelový řez

Připravte pro návštěvu jednoduché, ale přesto vynikající řezy....

14.8.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vločkový chlebíček

Vločkový chlebíček

Do připraveného těsta můžete přidat suroviny dle svých chutí....

14.8.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Hruška v kabátku

Hruška v kabátku

Dezert není nijak přeslazený a je hotový za pár minut. Navíc může v chladnu jako polotovar počkat, až se uvolní trouba a pak být předložen posuzovatelům jako horký a naprosto čerstvý.

13.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Špagety s tuňákovo-smetanovou omáčkou

Špagety s tuňákovo-smetanovou omáčkou

Rychlý oběd či večeře? Špagety s tuňákem a smetanou....

13.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Mléčné houskové knedlíky ve folii

Mléčné houskové knedlíky ve folii

Vyzkoušejte tento způsob vaření houskového knedlíku....budete překvapeni, že i takto připravené knedlíky chutanjí skvěle.

13.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Švestkový chleba na špízu

Švestkový chleba na špízu

Místo švestek a ořechů lze zapracovat i olivy, sušená rajčata, bylinky....

12.8.2014 Doba přípravy: 90 min více info
Chlebový věnec

Chlebový věnec

Prosím zkušené pekařky, aby po mně nechtěly vědět důvody technologického postupu. Z pudu sebezáchovy se vždy držím přesně receptu i popisu práce.

11.8.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Přírodní pstruží filátko

Přírodní pstruží filátko

Je čas grilování a tak nezapomínejte, že si můžete ugrilovat i ryby.

8.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Indonéské kuřecí teriyaki

Indonéské kuřecí teriyaki

Nechala jsem se inspirovat z Chuť domácí kuchyně - Nigella Lawson. Jemně upraveno: Saké jsem nahradila originál Arakem z Bali.

8.8.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Zasmažená česnečka

Zasmažená česnečka

Upozorňuji, že recept naprosto triviální i pro začínající kuchařky každého věku.

8.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Koláče za studena

Koláče za studena

Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne.

8.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Kari jablkový dip

Kari jablkový dip

Jednoduchý dip s jablky a kari, který se skvěle hodí například ke grilovanému masu. Jednodušší dip snad být nemůže....

8.8.2014 Doba přípravy: 10 min více info
Roastbeef

Roastbeef

Potěště návštěvu dokonale připraveným kouskem hovězího....

8.8.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Zakoupíme krabici chirurgických rukavic, doma otevřeme a před jakoukoli manipulací s třešněmi natáhneme!

8.8.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Štafetky

Štafetky

Proč chodit pro zákusky do cukrárny...upečte si vlastní!

8.8.2014 Doba přípravy: 45 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI