Ochucená vejce zpět

Ingrediencí:
čerstvé vejce dle počtu strávníkůbylinky (petrželka, pažitka, oregano) dle chuti a oblíbenostisůl špetka
pepř špetkapotravinářská fólie dle potřeby
čerstvé vejce dle počtu strávníků, bylinky (petrželka, pažitka, oregano) dle chuti a oblíbenosti, sůl špetka, pepř špetka, potravinářská fólie dle potřeby

Příprava

Netradiční příprava vařených vajech....

Připravíme si čtverce potravinářské folie, podle počtu vajec, o velikosti asi 30 x30 cm. Hrníček nebo malou hlubší misku vymažeme olejem (ale dělala jsem i bez vymazání a taky v pohodě) vložíme přířez folie, posypeme nasekanými bylinkami a vyklepneme vejce. Posolíme a popepříme čerstvě mletým pepřem. Folii zauzlujeme, dáváme pozor, aby vejce neuteklo. Vodu v hrnci necháme dojít k varu, do vroucí vložíme pevně zauzlované balíčky s vejci a vaříme 4 - 7 min., podle oblíbenosti tuhosti žloutku. 
Za 4 min jsou vejce polotekutá, po 7 min polotuhá, jako na fotce.
Podávám k zeleninovému salátu (pokud mám pocit, že je málo sytý), na čerstvý chleba s máslem, ale i do obložených talířů nebo mís.

2014-08-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI