Nektarinkový pohár s oříškovou granolou zpět

Ingredience:
strouhanka z celozrnného pečiva50 govesné vločky25 ghrubě mleté lískové ořechy25 g
hnědý třtinový cukr50 gplnotučné mléko500 mlvanilkový pudink (použila jsem pravá vanilka Dr Oetker)1 balíček
cukr na ochucení pudinku2 lžícehustý bílý jogurt (možno kysaná smetana)250 gzralá nektarinka (vypeckovaná a nakrájená na tenké plátky)4 ks
strouhanka z celozrnného pečiva 50 g, ovesné vločky 25 g, hrubě mleté lískové ořechy 25 g, hnědý třtinový cukr 50 g, plnotučné mléko 500 ml, vanilkový pudink (použila jsem pravá vanilka Dr Oetker) 1 balíček, cukr na ochucení pudinku 2 lžíce, hustý bílý jogurt (možno kysaná smetana) 250 g, zralá nektarinka (vypeckovaná a nakrájená na tenké plátky) 4 ks

Příprava

Granolu můžete jíst klidně i samotnou například na snídani....

Smícháme strouhanku, cukr, ořechy a vločky a na plechu s pečícím papírem je v troubě vyhřáté na 180°C upečeme do zlatova (cca 8 min). Zhruba v polovině pečení promícháme. Ochutnáváme opatrně, pálí !! Necháme vychladnout. Svaříme oslazené mléko s pudinkem a po vychladnutí dobře promícháme s jogurtem. Do pohárů vrstvíme postupně lískáčovou granolu, nektarinky a jogurtový krém. 

2014-08-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI