Kávový likér (Kahlúa) zpět

Ingredience:
voda500 mlvodka500 mlkrupicový cukr750 g
instatní káva187 gvanilka prášková / vanilkový extrakt špetka
voda 500 ml, vodka 500 ml, krupicový cukr 750 g, instatní káva 187 g, vanilka prášková / vanilkový extrakt špetka

Příprava

Jsem si vědoma, že toto není originál, ale výměna rumu za vodku snad nezpůsobí mexicko-českou krizi. Temně hnědý likér s příjemnou příchutí kávy, který se vyrabí z té nej kávy mexika.

Za občasného míchání svaříme vodu s cukrem a kávou, až se obě suroviny dokonale rozpustí a vytvoří hustý sirup. Po přejití varem přidáme vanilku. Necháme vychladnout a promícháme s vodkou. Plníme do sklenic přes plátýnko a při pokojové teplotě necháme stát tři až šest týdnů, po celou dobu odháníme případné degustátory, pokud možno degustujeme raději jen sami. Chutě jednotlivých složek se spojí a rozleží.

2014-12-04 Nápoje

Poznámka

Inspirovala jsem se časopisem Gurmet.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI