Rozpraskané čokoládové sušenky zpět

Ingredience:
hořká čokoláda ( v receptu 84%)200 gkrupicový cukr110 gmáslo50 g
vejce2 kssušené brusinky (rozinky)60 grum40 ml
hladká mouka100 gjedlá soda1/2 lžičkysůl špetka
cukr moučka (na obalení)100 g
hořká čokoláda ( v receptu 84%) 200 g, krupicový cukr 110 g, máslo 50 g, vejce 2 ks, sušené brusinky (rozinky) 60 g, rum 40 ml, hladká mouka 100 g, jedlá soda 1/2 lžičky, sůl špetka, cukr moučka (na obalení) 100 g

Příprava

Rozpraskané čokoládové sušenky s namočenými brusinkami v rumu jsou opravdu delikatesou. Zkuste návštěvě upéct domácí sušenky, které zmizí než donesete kafíčko na stůl.

Brusinky předem naložíme do rumu, nejlépe několik hodin.

Čokoládu ve vodní lázni pomalinku rozpustíme spolu s máslem. Do lehce vychladlé zapracujeme macerované brusinky i se zbytkem nevsáknutého alkoholu. Ušleháme vejce s 60 g krupicového cukru do nadýchané světlé pěny a pomalounku zašleháme čokoládovou směs. Stejně opatrně vmícháme mouku prosátou se sodou a solí.
Tuto hmotu (zatím těsto moc nepřipomíná) necháme v lednici nejméně 2 hodinky chladnout a uležet.
Potom z vychladlé hmoty lžičkou ukrajujeme kousky, vkládáme do zbytku krupicového cukru, vytvarujeme kuličku (v průměru tak cca 3 cm), kterou potom dobře obalíme v cukru moučkovém.
Klademe na plech, necháváme nejméně 5 cm rozestupy, a pečeme v troubě na 170 °C 12 min. dobře hlídáme .... sušenka by měla být při vydělání z trouby ve vrcholu měkounká a po zmáčknutí by se měl vytvořit důlek, který se pomalu vyrovná zpět.

Já z tohoto množství měla krásných 30 sušenek.

2014-11-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI