Ingredience: | |||||
hořká čokoláda (70 %) | 120 g | máslo | 140 g | cukr moučka | 140 g |
polohrubá mouka | 120 g | velká vejce | 4 ks | čokoládová poleva (klidně dvojnásobek) | 200 g |
nové koření mleté | špetka | sůl | špetka | kakao holandského typu | hrstka |
meruňková marmeláda | sklenička | bílá poleva | hrníček |
Inspirací na cukroví není nikdy dost. Jeden z mých letošních tipů jsou právě tyto sachrové krychličky, které nejen krásně vypadají, ale i chutnají.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout.
V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně zašleháme jeden žloutek za druhým (tedy ne jenom tři, ale všechny čtyři J Opatrně, pomalu, zamícháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou, smíchanou s mletým novým kořením, opatrně, jenom obracením stěrkou, vmícháme do žloutkové pěny.
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme. Trvá to cca 15-20 min. Je potřeba hlídat, aby se piškot nevysušil!!
Na téměř vychladlý natřeme meruňkovou marmeládu a přes sítko poprášíme práškovým kakaem. Necháme dobře vychladnout a pak krájíme na krychličky cca 3x3 cm. Ty pomocí vidličky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě.
Po zatuhnutí jakkoliv zdobíme, v mém případě to bylo bílou čokoládovou polevou.
Inspirace: na stránkách Chuť a styl
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI