Ingredience: | |||||
hovězí maso | 750 g | libová slanina | 150 g | dobré červené víno | 300 ml |
hovězí vývar | 500 ml | větší mrkev | 2 ks | cibule | 1 ks |
stroužek česneku | 3 ks | rajčatový protlak (asi 140g) | 1 ks | hladká mouka | 2 PL lžíce |
tymián | 2 větvičky | bobkový list | 2 ks | máslo | 1 plátek |
olivový olej (dle potřeby) | 0,5 dcl | sůl | špetka | pepř | špetka |
Zdá se to jako složitý recept, ale není. Vyzkoušejte hovězí z pomalého hrnce!
V kastrole na olivovém oleji orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky a přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Do výpeku po slanině vložíme osušené a nakrájené maso na kostky cca 4x4x4 cm a opékáme dohněda. Osolíme,opepříme.
Když dostane tu správnou barvu, vložíme ke slanině do "pomaláče" a dál se věnujeme rozpálenému kastrolu. K výpeku v něm přidáme plátek másla, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, po chvilce na kolečka nakrájenou mrkev a nasekané stroužky česneku.
Vše pékáme dozlatova a v tuto chvilku přidáme rajský protlak.
Všechno spolu zarestujeme a přidáme k masu a slanině do "pomaláče". Zasypeme hladkou moukou, dobře promícháme.
Pomalý hrnec zapneme na st. II (hight) na 4 hod.
Do kastrolu po restování přilijeme vývar (klidně i vodu, nic se nestane), přivedeme k varu a necháme odvařit přípečky ze dna a stěn.
Po cca 10 min dušení masa v pomaláči jen ve vlastní šťávě přilijeme vývar spolu s červeným vínem tak, aby všechno maso bylo ponořené. Přidáme větvičky tymiánu a bobkový list, přiklopíme a necháme v klidu dusit.
Po uplynutí nastaveného času (4hod) dochutíme vylovíme bylinky a můžeme podávat.
Chutná dobře s bramborovou kaší, rýží, pečivem a naši kluci mohou i s knedlíkem
Dobrou chuť přeji
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI