Hovězí po burgundsku aneb Boeuf Bourguignonne zpět

Ingredience:
hovězí maso750 glibová slanina150 gdobré červené víno300 ml
hovězí vývar500 mlvětší mrkev2 kscibule1 ks
stroužek česneku3 ksrajčatový protlak (asi 140g)1 kshladká mouka2 PL lžíce
tymián2 větvičkybobkový list2 ksmáslo1 plátek
olivový olej (dle potřeby)0,5 dclsůl špetkapepř špetka
hovězí maso 750 g, libová slanina 150 g, dobré červené víno 300 ml, hovězí vývar 500 ml, větší mrkev 2 ks, cibule 1 ks, stroužek česneku 3 ks, rajčatový protlak (asi 140g) 1 ks, hladká mouka 2 PL lžíce, tymián 2 větvičky, bobkový list 2 ks, máslo 1 plátek, olivový olej (dle potřeby) 0,5 dcl, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Zdá se to jako složitý recept, ale není. Vyzkoušejte hovězí z pomalého hrnce!

V kastrole na olivovém oleji orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky a přendáme do nádoby pomalého hrnce.
Do výpeku po slanině vložíme osušené a nakrájené maso na kostky cca 4x4x4 cm a opékáme dohněda. Osolíme,opepříme.

Když dostane tu správnou barvu, vložíme ke slanině do "pomaláče" a dál se věnujeme rozpálenému kastrolu. K výpeku v něm přidáme plátek másla, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, po chvilce na kolečka nakrájenou mrkev a nasekané stroužky česneku.
Vše pékáme dozlatova a v tuto chvilku přidáme rajský protlak.

Všechno spolu zarestujeme a přidáme k masu a slanině do "pomaláče". Zasypeme hladkou moukou, dobře promícháme. 
Pomalý hrnec zapneme na st. II (hight) na 4 hod. 

Do kastrolu po restování přilijeme vývar (klidně i vodu, nic se nestane), přivedeme k varu a necháme odvařit přípečky ze dna a stěn. 

Po cca 10 min dušení masa v pomaláči jen ve vlastní šťávě přilijeme vývar spolu s červeným vínem tak, aby všechno maso bylo ponořené. Přidáme větvičky tymiánu a bobkový list, přiklopíme a necháme v klidu dusit. 

Po uplynutí nastaveného času (4hod) dochutíme vylovíme bylinky a můžeme podávat.

Chutná dobře s bramborovou kaší, rýží, pečivem a naši kluci mohou i s knedlíkem 

Dobrou chuť přeji

2014-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI