Ingredience: | |||||
máslo | 280 g | hladká mouka | 280 g | droždí (kostka) | 20 g |
smetana 31 % | 2 polévkové lžíce | vanilkový cukr na oablení | hrstka | cukr moučka na obalení | hrstka |
V tomto receptu můžete využít, jak domácí pekárny, tak se obejdete bez ní. V postupu vám napíši obě varianty. Recept je však jednoduchý, takže můžeme začít.
Pro ty, kdo i na vypracování křehkých těst využívají domácí pekárnu:
Změklé máslo nakrájíme na drobné kousky do nádoby pekárny, pokropíme šlehačkou, zasypeme moukou a na povrch rozdrobíme droždí. Necháme vypracovat na program "těstoviny" nebo jiný krátký program bez předehřevu.
Pak vyklopíme na vál, lehce propracujeme a vyválíme na sílu cca 4 mm. Vykrájíme tvary, uložíme na plechy a na teplém místě necháme asi hodinu nakynout. Pečeme v předehřáté troubě 180 - 200°C asi 10 min. do narůžovění. Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Jde i bez domácí pekárny:
Do odvážené mouky rozdrobíme droždí, na drobné kostičky nakrájené změklé máslo a zalijeme dvěma lžícemi šlehačky. Vypracujeme hladké těsto. Dál už je postup stejný.
Recept mám po stařence Veronice.
Na obalení smíchejte moučkový cukr s vanilkovým dohromady.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI