Švestkový chleba na špízu zpět

Ingredience:
vlažná voda300 mlsušené droždí10 gmed1 lžíce
pšeničná chlebová mouka420 gsůl1 lžičkanasekané sušené švestky hrst
nasekané vlašské ořechy hrstdřevěné nebo kovové jehly na spízy dle potřeby
vlažná voda 300 ml, sušené droždí 10 g, med 1 lžíce, pšeničná chlebová mouka 420 g, sůl 1 lžička, nasekané sušené švestky hrst, nasekané vlašské ořechy hrst, dřevěné nebo kovové jehly na spízy dle potřeby

Příprava

Místo švestek a ořechů lze zapracovat i olivy, sušená rajčata, bylinky....

V míse ve vlažné vodě rozpustíme med a dobře rozmícháme sušené droždí.
Po částech zapracujeme mouku se solí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále do něj zapracujeme nasekané švestky a ořechy. Vložíme do mísy vytřené olejem, přikryjeme utěrkou. Necháme kynout do zdvojnásobení objemu, cca 1 hod. Troubu předehřejeme na 200°C. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 - 14 kousků. Z každého vyválíme váleček o síle cca 1,5 cm a délce 25-30 cm (ale řídíme se hlavně délkou špízových špejlí!!). Váleček, jako šneka namotáme na špejle, konce dobře přitiskneme a na plechu s papírem pečeme cca 20 min, do zezlátnutí.

Podáváme nejlépe teplé, se saláty, pomazánkami atd.

2014-08-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI