Chilli švestková omáčka zpět

Ingredience:
vypeckované švestky1500 gvinný ocet750 mlsůl1 lžička
česnek4 stroužkysušená chilli paprička4 ksčerstvý zázvor kousek
krupicový cukr750 gmletý hřebíček4 ksmleté nové koření špetka
vypeckované švestky 1500 g, vinný ocet 750 ml, sůl 1 lžička, česnek 4 stroužky, sušená chilli paprička 4 ks, čerstvý zázvor kousek, krupicový cukr 750 g, mletý hřebíček 4 ks, mleté nové koření špetka

Příprava

Urodily se vám švestky? Máme tu skvělý tip, jak je efektivně a chutně zpracovat. Připravte z nich omáčku, která dodá tu správnou chuť například grilovanému masu.

Pěkně vyzrálé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. V hrnci se silným dnem smícháme švestičky, ocet (dala jsem bílý, ale myslím si, že stejný efekt bude mít i červený nebo kombinace obou), drcený česnek, chilli, sůl a zázvor, přivedeme zvolna k varu a za stálého míchání vaříme 45 min nebo až má směs konzistenci kaše. Pak přidáme cukr, nové koření a hřebíčky, znovu přivedeme k varu a za jemného probublávání vaříme dalších alespoň 30 min. Pak ponorným mixérem rozmixujeme a naplníme do čistých, suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
V této poloze necháme vychladnout.

2014-08-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostgrilování
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI