Olomoucký voňavý koláč zpět

Ingredience:
hladká mouka200 gměkký tvaroh200 gnastrouhané brambory vařené ve slupce250 g
vejce1 ksprášek do pečiva1/2 balíčkusůl špetka
cibule150 gslanina100 gpapriková klobása2 ks
Olomoucké tvarůžky z Loštic1 baleníbrynza nebo sýr z domácího kravského mléka100 gjarní cibulka1 ks
rozpuštěné máslo na potření
hladká mouka 200 g, měkký tvaroh 200 g, nastrouhané brambory vařené ve slupce 250 g, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/2 balíčku, sůl špetka, cibule 150 g, slanina 100 g, papriková klobása 2 ks, Olomoucké tvarůžky z Loštic 1 balení, brynza nebo sýr z domácího kravského mléka 100 g, jarní cibulka 1 ks, rozpuštěné máslo na potření

Příprava

Máte rádi olomoucké tvarůřky? Pokud ano, tento koláč si zamilujete....

Do mísy nastrouháme brambory, zasypeme moukou s práškem do pečiva, přidáme vejce a tvaroh, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odpočinout a v mezičase si připravíme náplň. Cibuli nakrájenou na půlkolečka osmahneme s nakrájenou klobásou a slaninou. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a odstavíme, už nerestujeme. Těsto rozdělíme na poloviny, jednu polovinu rozválíme a vložíme do pekáčku nebo zapékací formy. Poklademe restovanou směsí a na kostičky pokrájenými tvarglemi a sýrem nebo brynzou. Překryjeme druhou vyválenou polovinou těsta. Okraje přimáčkneme a povrch potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme v troubě předehřáté na 185°C cca 35-45 min.

2014-09-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI