Skořicové uzly zpět

Těsto:
hladká mouka400 gvlažné mléko250 mlkrupicový cukr45 g
změklé máslo75 gčerstvé droždí35 gkardamom1 lžička
sůl špetka
Náplň:
změklé máslo75 gcukr45 gskořice1 lžíce
kardmom1/2 lžičkycukr krystal (není nutný) na posypání
hladká mouka 400 g, vlažné mléko 250 ml, krupicový cukr 45 g, změklé máslo 75 g, čerstvé droždí 35 g, kardamom 1 lžička, sůl špetka, změklé máslo 75 g, cukr 45 g, skořice 1 lžíce, kardmom 1/2 lžičky, cukr krystal (není nutný) na posypání

Příprava

Milujete vůni skořice? Pak vyzkoušejte nadýchané skořicové uzly se zajímavou přísadou - kardamomem.

Do nádoby pekárny rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a zasypeme moukou smíchanou se solí a kardamomem. Na program "kynuté" necháme vypracovat a vykynout těsto.
To následně na válu vyválíme na obdélník cca 30x40 cm a potřeme náplní, kterou jsme si v mezičase připravili : změklé máslo dobře rozmícháme s cukrem, skořicí a kardamomem. Takto připravený obdélník těsta složíme z delší strany na třetiny ( jako dopisní papír do podlouhlé obálky). Rozkrájíme na proužky o šířce cca 3 cm a kolem prsů zatočíme do uzlů, jeden konec protáhneme, aby se nerozmotaly. 
Na plechu necháme ještě asi 20 min kynout a pak pečeme v na 180 -200°C předehřáté troubě do zlatova. Před pečením je možné ještě sypat krystalovým cukrem, ale není to nutné. Já ani po upečení necukruji, ale to každý podle zvyklostí a chuti.
Čerpáno z webu vypecky.com.

2014-10-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI