Těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | vlažné mléko | 250 ml | krupicový cukr | 45 g |
změklé máslo | 75 g | čerstvé droždí | 35 g | kardamom | 1 lžička |
sůl | špetka | ||||
Náplň: | |||||
změklé máslo | 75 g | cukr | 45 g | skořice | 1 lžíce |
kardmom | 1/2 lžičky | cukr krystal (není nutný) | na posypání |
Milujete vůni skořice? Pak vyzkoušejte nadýchané skořicové uzly se zajímavou přísadou - kardamomem.
Do nádoby pekárny rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a zasypeme moukou smíchanou se solí a kardamomem. Na program "kynuté" necháme vypracovat a vykynout těsto.
To následně na válu vyválíme na obdélník cca 30x40 cm a potřeme náplní, kterou jsme si v mezičase připravili : změklé máslo dobře rozmícháme s cukrem, skořicí a kardamomem. Takto připravený obdélník těsta složíme z delší strany na třetiny ( jako dopisní papír do podlouhlé obálky). Rozkrájíme na proužky o šířce cca 3 cm a kolem prsů zatočíme do uzlů, jeden konec protáhneme, aby se nerozmotaly.
Na plechu necháme ještě asi 20 min kynout a pak pečeme v na 180 -200°C předehřáté troubě do zlatova. Před pečením je možné ještě sypat krystalovým cukrem, ale není to nutné. Já ani po upečení necukruji, ale to každý podle zvyklostí a chuti.
Čerpáno z webu vypecky.com.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI