Roastbeef zpět

Ingredience:
nízký roštěnec1000 gportské víno2 lžíceolivový olej2 lžíce
čerstvý tymián2 snítkyhrubozrnná hořčice1 lžícemořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
nízký roštěnec 1000 g, portské víno 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, čerstvý tymián 2 snítky, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Potěště návštěvu dokonale připraveným kouskem hovězího....

Den před podáváním očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do zamražovacího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice. Cca 3 hod před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120°C. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min. Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45 - 50 min. Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.

2014-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI