Čokoládová pěna zpět

Ingredience:
čokoláda Callebaut100 gvejce2 kssmetana ke šlehání70 ml
mletá vanilka špetkatřtinový cukr20 g
Na ozdobu:
ovoce dle chuti
čokoláda Callebaut 100 g, vejce 2 ks, smetana ke šlehání 70 ml, mletá vanilka špetka, třtinový cukr 20 g, ovoce dle chuti

Příprava

Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus.
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás. 

Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte.

Nad vodní párou rozpusťte čokoládu. Dejte chladnout stranou.
Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou a ušlehejte do světlé pěny.
V další misce zvlášť ušlehejte bílky a v další misce ušlehejte šlehačku.
K tekuté, ale už ne moc teplé čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky, poté i šlehačku a nakonec opatrně i sníh. 
Pěnu nandejte do skleniček a nechte 1 hodinu vychladit v ledničce. Podle chuti ozdobte ovocem. 

2016-06-17 Dezerty

Poznámka

Čokoládu Callebaut koupíte v Chefshopu.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI