Čokoládová pěna zpět

Ingredience:
čokoláda Callebaut100 gvejce2 kssmetana ke šlehání70 ml
mletá vanilka špetkatřtinový cukr20 g
Na ozdobu:
ovoce dle chuti
čokoláda Callebaut 100 g, vejce 2 ks, smetana ke šlehání 70 ml, mletá vanilka špetka, třtinový cukr 20 g, ovoce dle chuti

Příprava

Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus.
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás. 

Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte.

Nad vodní párou rozpusťte čokoládu. Dejte chladnout stranou.
Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou a ušlehejte do světlé pěny.
V další misce zvlášť ušlehejte bílky a v další misce ušlehejte šlehačku.
K tekuté, ale už ne moc teplé čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky, poté i šlehačku a nakonec opatrně i sníh. 
Pěnu nandejte do skleniček a nechte 1 hodinu vychladit v ledničce. Podle chuti ozdobte ovocem. 

2016-06-17 Dezerty

Poznámka

Čokoládu Callebaut koupíte v Chefshopu.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI