Čokoládová pěna zpět

Ingredience:
hořká čokoláda100 gvychlazená smetana ke šlehání (33%)200 mlpřesáté kakao2 lžičky
voda40 mltřtinový cukr20 gvanilkový extrakt pár kapek
Grand Marnier1 lžíce
hořká čokoláda 100 g, vychlazená smetana ke šlehání (33%) 200 ml, přesáté kakao 2 lžičky, voda 40 ml, třtinový cukr 20 g, vanilkový extrakt pár kapek, Grand Marnier 1 lžíce

Příprava

Nejoblíbenější dezert mho muže je určitě tento. Recept na čokoládovou pěnu jsem vyzkoušela už opravdu velké množství, ale tento u mě i manžela vítězí. Za mě je to právě kvůli tomu, že recept je opravdu rychlý a za něj že je lehký.

1. Z vody, cukru, extraktu a Grand Marnieer si připravíme cukrový rozvar (povaříme ho 1 - 2 minuty).

2. Mezitím si rozlámeme čokoládu do misky a připravíme vodní lázeň. Jakmile se nám cukrový rozvar dodělá, přelijeme jím čokoládu a na vodní lázni rozpustíme do hladka.

3. V robotu si vyšleháme do tuha smetanu ke šlehání.

4. Trochu zchladlou čokoládu smícháme s vyšlehanou smetanou a kakaem.

5. Čokoládovou pěnu dáme do skleniček nebo misek, ve kterých ji chceme servírovat a necháme minimálně 2 hodiny v lednici vychladit.

2017-11-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI