Čokoládová pěna s malinami zpět

Ingredience:
čokoláda 55%160 gmáslo40 gvejce4 ks
krupicový cukr40 gmaliny250 gkrupicový cukr dle chuti
Zdobení:
čerstvé maliny dle chutirůžová chrpa dle chuti
čokoláda 55% 160 g, máslo 40 g, vejce 4 ks, krupicový cukr 40 g, maliny 250 g, krupicový cukr dle chuti, čerstvé maliny dle chuti, růžová chrpa dle chuti

Příprava

Mlčet jako pěna a jíst tuto čokoládovou pěnu, zatímco za oknem poletuje podzimní listí, stromy se halí do husté mlhy, u toho popíjet horký čaj a zachumlat se do teplé deky. Přesně tuto scenérii by měl zažít s čokoládovou pěnou každý! A kdybyste se náhodou báli, že tento dezert je kvůli čokoládě příliš hutný, tak nebojte. Maliny jsou na dně skleničky příjemným osvěžujícím překvapením.

Nejprve si připravíme malinový rozvar. Maliny krátce povaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalijeme na dno skleniček.

Čokoládu spolu s máslem dáme do mísy a rozehříváme v mikrovlnné troubě. Po půl minutě vždy promícháme a proces opakujeme tak dlouho, dokud není čokoládová směs hladká.

Nyní oddělíme žloutky od bílků. Bílky šleháme ručním mixérem. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh není pevný. V jiné míse našleháme žloutky do pěny a stěrkou zlehka přimícháme k bílkům. K vaječné směsi postupně přidáváme vlažnou čokoládu. Stěrkou opatrně vmícháváme čokoládu, dokud se nevytvoří  tmavá čokoládová hmota.

Pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Dáme vychladit do ledničky. Zdobíme chrpou a čerstvými malinami.  

2019-11-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI