Čokoládová pěna s mátou zpět

Pěna:
kvalitní tmavá čokoláda (ideálně se 70% kakaové hmoty)80 gmascarpone100 gsmetana ke šlehání100 ml
moučkový cukr1 lžíceborůvky (na ozdobu) hrst
Máta:
šťáva z citronu1/2 ksmátové lístkydvě hrstikrystalový cukr3 lžíce
kvalitní tmavá čokoláda (ideálně se 70% kakaové hmoty) 80 g, mascarpone 100 g, smetana ke šlehání 100 ml, moučkový cukr 1 lžíce, borůvky (na ozdobu) hrst, šťáva z citronu 1/2 ks, mátové lístky dvě hrsti, krystalový cukr 3 lžíce

Příprava

Dnes tu máme rychlý recept na sladkou tečku po obědě. Protože je stále víc a víc teplo, bylinkám se daří. Takže taková máta je skvěle voňavá a může doplnit váš dezert z kvalitní čokolády: čokoládovou pěnu

Pokud se vám povede, stejně jako mně, uchovat pěnu v lednici příliš dlouho, máte z ní hořko-sladkou čokoládovou zmrzlinu. :D Ale jako pěna vám bude chutnat určitě víc. :D Recept jsem převzala z kuchařky Apetitu, na kterou jsem nedávno sepsala recenzi. 

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu a v další misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.

Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citrónovou šťávou, pěna bude potom krásně voňavá.

Rozdělte ji do čtyř menších šálků nebo pohárků a vložte samotnou do lednice jen na pár minut vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.

2014-05-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI