Tereza Pánková z blogu Tasty Talkings

Tereza Pánková z blogu Tasty Talkings zpět

jméno a příjmení Tereza Pánková
znamení panna
koníčky
vaření, fotografování, psaní článků o jídle, japonská kuchyně, japonské anime filmy
sny a cíle psát pro gastronomický časopis, vydání vlastní kuchařky, navštívit exotické země a naučit se jejich tradiční jídla, otevřít si bistro/kavárnu

facebook
blog
instagram

tasty talkings na facebooku
tasty talkings
pankovatereza

Jsem Tereza, spoluautorka blogu TastyTalkings. Holka, kterou baví jídlo vařit, fotit a hlavně jíst. Zajímají mě asijská jídla, obalový design a sbírám jídelní hůlky všech možných barev a vzorů. Zbožňuju granátová jablka a maracuju.

Před několika lety mě uchvátila japonská kuchyně a ráda bych se do Japonska podívala. Mým snem je naučit se vařit jejich tradiční pokrmy; přesně tak, jak si je připravují oni sami!

Recepty kuchaře
Pikantní zapečené cukety

Pikantní zapečené cukety

Na tyto roztomilé kulaté cukety jsem narazila v obchodě a jsou ideální k plnění. Včera jsem dokonce měla doma ochutnávače (Barču, která se mnou blog zakládala) a dala jim zelenou. Můžete si je doma připravit jako předkrm, ale takové tři kousky určitě zastanou i hlavní jídlo!

26.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Rychlé vaječné nudle s kuřetem a zeleninou

Rychlé vaječné nudle s kuřetem a zeleninou

Tenhle recept na nudle jsem si vymyslela přímo u plotny, jsou celkem variabilní: hodí se do nich i paprika, čerstvé houby nebo třeba sójové klíčky!

22.4.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Nudlový salát se semínky z granátového jablka a piniovými oříšky

Nudlový salát se semínky z granátového jablka a piniovými oříšky

vegetariánský recept

Granátové jablko naprosto zbožňuji, nedávno jsem si koupila hned dvě. Jedno jsem snědla na posezení a půlku toho druhého jsem použila právě do studeného nudlového salátu. Je jednoduchý a chuťově velice jemný, ale musím říct, že mi to v tomto případě vyhovovalo (vymyslela jsem si ho jen jako rychlovku k obědu). Semínka z jablka dodávají salátu šťávu, sušený česnek a parmazán zase výraznější chuť.  

1.3.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Salát z pečené dýně s fazolovými klíčky a kroupami

Salát z pečené dýně s fazolovými klíčky a kroupami

Máte rádi kroupy? Já k nim měla opravdu velkou nedůvěru, představa kroupové polévky k obědu mi vždycky naháněla husí kůži. Minulý týden jsem se ale překonala a vymyslela recept, který obsahuje právě tuto surovinu! A musím se přiznat, změnila jsem na ni názor. Dále jsem se rozhodla zužitkovat dýni (konkrétně odrůdu Hokkaido) a fazolové klíčky. Vzniklý salát byl relativně sytý a osobně mi nejvíc chutnal "vlažný". Uvidíte sami!

22.7.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Smoothie z dračího ovoce

Smoothie z dračího ovoce

Konečně mám ideální nádobu na smoothie! Stejně jako jiní miluju tyhle ovocný a zeleninový bomby, ale dlouho jsme doma neměli ani ideální mixér. Ježíšek ho ale letos naší rodince přinesl, takže mixujeme jako šílení! Abych všechno dotáhla k dokonalosti, pořídila jsem si minulý týden skvělou nádobku s brčkem na stránkách Nordic Day. Je sice plastová, ale na cestu je rozhodně praktičtější, jelikož jsem známý nešika! A taková větší zavařovačka se asi v kabelce pěkně pronese! Co vy, jaký smoothie máte nejraději?

26.6.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Domácí lívance s malinovo-rebarborovou marmeládou

Domácí lívance s malinovo-rebarborovou marmeládou

Víte, co se dnes slaví? Masopustní úterý, jinak také Tučné úterý, které v několika zemích označují za Pancake Day! Palačinkový/lívancový den slaví především ve Velké Británii, v Irsku, Kanadě nebo v Austrálii. Datum tohoto specifického úterý se každý rok mění, musí být totiž vždy 47 dní před Velikonoční nedělí. 

6.3.2015 Doba přípravy: 15 min více info
Bagel s hummusem, domácím pestem ze sušených rajčat a mandlemi

Bagel s hummusem, domácím pestem ze sušených rajčat a mandlemi

Snídaně nemusí být nutně jenom sladká. Pokud máte rádi obložené chleby, bagely si rozhodně zamilujete. Doporučuji ty celozrnné nebo se semínky, bude to hned zajímavější. 

28.11.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Hovězí burger se sázeným vejcem a cibulkou

Hovězí burger se sázeným vejcem a cibulkou

Grilovací sezóna je tu! Posezení s přáteli na zahradě, zajímavé drinky a dobré jídlo. K něčemu takovému rozhodně patří burgery. Sehnala jsem v Marks & Spencer potravinách zlevněné housky, které se celkem hodily na jejich přípravu. 

7.10.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Japonské nudle Soba s tofu, avokádem a feferonkami

Japonské nudle Soba s tofu, avokádem a feferonkami

Ach to Japonsko! Z asijských zemí je mi nejbližší právě tato. Už delší dobu mě to k japonským věcem táhne; sbírám manga komiksy a jídelní hůlky, sleduji japonské animované seriály a postupně objevuji jejich kuchyni. 

15.9.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Nechápu to, ale počasí připomíná spíš podzim než veselý konec léta. Včera to bylo sice lepší, ale i tak jsou mraky nevyzpytatelné; v pátek jsme dokonce topili v krbu! Nikoho proto neurazí dobrá krémová polévka, navíc s pěknou porcí hub.

4.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Křehké těsto na tartaletky

Křehké těsto na tartaletky

Křehké těsto není nic nového; hodně lidí ho používá a zná, každý má svůj osvědčený recept. Mrzí mě ale, že jsem vám neukázala fotky, které jsem udělala už téměř před rokem, takže ho tu přeci jen zveřejním.

4.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Jarní kuřátko podle Dity P. s grilovanou zeleninou

Jarní kuřátko podle Dity P. s grilovanou zeleninou

Jaro se začíná probouzet, i když si s námi počasí celkem hraje. A k němu patří malá kuřátka! Maminka si už před nějakou dobou koupila kuchařku Dity P. a právě v ní našla recept na jarní kuřátka

26.6.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Salát s řepou, avokádem, grapefruitem a piniovými oříšky

Salát s řepou, avokádem, grapefruitem a piniovými oříšky

vegetariánský recept

Hurá! Konečně tu mám první recept, ve kterém figurují piniové oříšky. Patří k mým nejoblíbenějším, i když jsem v poslední době četla hodně článků o tom, jak po jejich konzumaci všechno chutná hořce. 

26.6.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Yorkshirský pudink

Yorkshirský pudink

Kdo je již nějakou dobu jednou z nejznámějších tváří anglické kuchyně? Nemůže to být nikdo jiný než Jamie Oliver. Ráda sleduju jeho pořady na TV Paprika a některé z jeho receptů mě opravdu fascinují. 

26.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Jablečné mini galettes se šlehačkou

Jablečné mini galettes se šlehačkou

Teď tu pro vás mám recept na mini galettes, který najdete i v novém čísle Cinnamon online magazínu! 

26.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Kachní prsa s glazovanou zeleninou a mandlemi

Kachní prsa s glazovanou zeleninou a mandlemi

Dnes tu máme pauzu od sladkého a nějaké to masíčko! Kachní prsa se sladkou omáčkou? A k tomu glazovaná zeleninka? Pro někoho zvláštní kombinace, ale musím říct, že mně se líbila.

26.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Čokoládová pěna s mátou

Čokoládová pěna s mátou

Dnes tu máme rychlý recept na sladkou tečku po obědě. Protože je stále víc a víc teplo, bylinkám se daří. Takže taková máta je skvěle voňavá a může doplnit váš dezert z kvalitní čokolády: čokoládovou pěnu

26.5.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Hovězí maso v sezamové omáčce se salátem z červeného zelí a cukrového hrášku

Hovězí maso v sezamové omáčce se salátem z červeného zelí a cukrového hrášku

Zelí. Zelenina, která mě v mém dětství denně strašila. Vařené bylo moc kyselé, syrové bylo prostě divné. Určitě to někdo z vás také zažil. Dost dlouho mi trvalo, než jsem se to bílé naučila jíst aspoň trochu. Ale červené udělané na sladko? 

22.4.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Rustikální koláč podle Kitchenette

Rustikální koláč podle Kitchenette

Web Kitchenette? Ten zná určitě každý! Skvělé fotky, chutné recepty a všechno do sebe prostě zapadá. Já ho sleduji už nějakou dobu, ale teprve teď jsem se rozhodla konat. Je to sice jeden z jednodušších receptů, ale rozhodně ho mohu doporučit! Udělejte si doma rustikální koláč

22.4.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Salát s plátky jablek, vlašskými ořechy a sýrem

Salát s plátky jablek, vlašskými ořechy a sýrem

Nikdy bych neřekla, že tenhle salát bude tak dobrý! A přitom jeho příprava trvá jen chvilku. 

22.4.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Domácí jablečné čatní

Domácí jablečné čatní

Už delší dobu jsem chtěla zkusit domácí čatní. Nakoupili jsme hodně jablek, tak proč to nezkusit s nimi. Stačilo jen sehnat rozinky, jablečný ocet, hořčičná semínka a mohlo se jít kuchtit. A teď můžete i vy.

26.3.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Uzený losos s pomazánkou a slunečnicovým chlebem

Uzený losos s pomazánkou a slunečnicovým chlebem

Silvestr už sice byl, ale takováhle jednohubka se hodí kdykoliv. 

26.3.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Polévka s játrovými knedlíčky

Polévka s játrovými knedlíčky

Játrové knedlíčky? To je moje. 

26.3.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

vegetariánský recept

Červená řepa. Zelenina, která rozhodně nepatří mezi mé klasické suroviny v jídlech. Čas od času si ale člověk musí zaexperimentovat, navíc s takhle zdraví prospěšnou zeleninou.

11.3.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Dýňová polévka

Dýňová polévka

vegetariánský recept

Je pravda, že dýňová polévka je v poslední době tak trochu hit. Vaří ji všude, každý ji zkouší, chutná už menšímu počtu z nás.

11.3.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Moravské zelníky se špenátem a bylinkovou omáčkou

Moravské zelníky se špenátem a bylinkovou omáčkou

vegetariánský recept

Štědrý den je za námi a během té doby to byl pěkný zmatek. 

11.3.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Jahodovo-borůvková Pavlova

Jahodovo-borůvková Pavlova

Slavný dort Pavlova jsem sledovala už velmi dlouho, ale až teď jsem se odhodlala ji udělat. Je to jen velká pusinka, na tom nemůže být nic těžkého.

4.3.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová panenka ve slanině s rajčatovým kuskusem

Vepřová panenka ve slanině s rajčatovým kuskusem

Vzhledem k tomu, že jsem měla možnost si doma zpracovat vepřovou panenku, rozhodla jsem se toho využít. A jak nejlépe udělat panenku? Jednou z možností je zabalit ji do slaniny! 

4.3.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Podzim je tu, to nemůžeme popřít. A k němu se rozhodně hodí nějaká ta zvěřina. 

4.3.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Letní borůvková buchta

Letní borůvková buchta

Každý má určitě tu svou dobrotu, kterou si rád dopřeje během léta a nemůže si ho bez něj představit. 

4.3.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Polévka ze sladké brambory

Polévka ze sladké brambory

Sladká brambora, jinak také batát. Pochází z Ameriky a často se objevuje i v jejich  receptech. 

4.3.2014 Doba přípravy: 45 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI