Letní borůvková buchta zpět

Ingredience:
polohrubá mouka (1 hrnek asi 250 ml)2 hrnkycukr krystal1 hrnekmáslo125 g
vejce2 kskypřící prášek do pečiva1 balíčekmléka trochu
borůvky1,5 lmoučkový cukr na poprášení
polohrubá mouka (1 hrnek asi 250 ml) 2 hrnky, cukr krystal 1 hrnek, máslo 125 g, vejce 2 ks, kypřící prášek do pečiva 1 balíček, mléka trochu, borůvky 1,5 l, moučkový cukr na poprášení

Příprava

Každý má určitě tu svou dobrotu, kterou si rád dopřeje během léta a nemůže si ho bez něj představit. 

V mém případě je to borůvková hrnková buchta, podle receptu mé babičky. Je hrozně jednoduchá, ale když si ji uděláme, hned je nám líp! Potřebujete na to jen trochu mouky, cukru, vajec, ani neni potřeba se s ní nějak zásadně tvořit. Stačí dát těsto na plech a je to!

 

Do mísy si odsypte 2 hrnky mouky, 1 hrnek cukru krystal a nakrájejte 125g másla. Z těchto tří ingrediencí vytvořte drobenku. Poté dejte stranou asi půlku hrnku drobenky, kterou použijete na posypání. Do mísy přidejte dvě vejce, kypřicí prášek do pečiva a vše lehce promixujte mixérem, vzniknou vám lehce žluté hrudky. Přilejte trochu mléka, stačí opravdu jen trochu, aby bylo těsto víc vláčné, ale ne tekuté. Vyložte plech pečicím papírem a na něj přeneste těsto, půjde to trochu hůř, vzhledem k tomu, že těsto neteče, ale poté ho můžete po plechu rozetřít například navlhčeným nožem. Celkově to bude nejspíš vypadat, že je těsta málo, ale celá naše rodina má radši víc borůvek a tenčí těsto. :) Proto se nebojte rozetřít hodně tence, buchta to vydrží. :) Nakonec ho posypte borůvkami, zasypte drobenkou a pocukrujte. Předehřejte troubu na 170°C a pečte, dokud okraje nezhnědnou.

2014-03-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI