Kachní prsa s glazovanou zeleninou a mandlemi zpět

Kachní prsa:
kachní prsa s kůží4 ks (800 g)olivový olej trochumletý pepř špetka
sůl špetka
Zelenina:
malé mrkve12 ksmalé stříbrné cibulky8 ksmenší červená cibule4 ks
máslo4 lžícecukr3 lžičkymandle hrst
sůl špetkamletý pepř špetkašťáva z limetky1 ks
Omáčka:
sójová omáčka5 lžicšťáva z limetky1 ksmed1 lžička
kachní prsa s kůží 4 ks (800 g), olivový olej trochu, mletý pepř špetka, sůl špetka, malé mrkve 12 ks, malé stříbrné cibulky 8 ks, menší červená cibule 4 ks, máslo 4 lžíce, cukr 3 lžičky, mandle hrst, sůl špetka, mletý pepř špetka, šťáva z limetky 1 ks, sójová omáčka 5 lžic, šťáva z limetky 1 ks, med 1 lžička

Příprava

Dnes tu máme pauzu od sladkého a nějaké to masíčko! Kachní prsa se sladkou omáčkou? A k tomu glazovaná zeleninka? Pro někoho zvláštní kombinace, ale musím říct, že mně se líbila.

Nechám jen na vás, jak dlouho budete prsa dopékat v troubě - můžete o trochu méně a budou více krvavá. Ale mně vyhovují takhle! Pokud nemáte rádi cibuli, můžete ji úplně vynechat a udělat si pouze glazovanou mrkev, i tak bude jídlo určitě skvělé! A křupavé mandle pokrm hezky doplní. Dobrou chuť! 

Připravte si zeleninu. Mrkve očistěte, oloupejte a odstraňte nať (na ozdobu můžete nechat kousek zelených konců). Všechny cibule oloupejte, rozpulte a rozeberte na plátky. Zeleninu nasypte do hrnce, přidejte máslo, cukr, sůl a pepř. Zalijte hrnkem vody a zakryjte hrnec kusem alobalu. Přiveďte k varu a vařte při střední teplotě asi 15 minut – dokud není mrkev měkká. Poté sundejte alobal, přidejte mandle a zredukujte vodu na hustou glazuru. Nakonec zakápněte šťávou z limetky. Zeleninu udržujte teplou.

V malém rendlíčku zahřejte šťávu z limetky, sójovou omáčku a med. Povařte, dokud se med úplně nerozpustí. Do servírování udržujte omáčku teplou. 

Kachní prsa dočistěte, kůži nařízněte do mřížky, ochuťte solí a pepřem stranu s čistým masem a potřete olivovým olejem. Maso opečte na pánvi nejdříve kůží dolů dozlatova, otočte na druhou stranu, lehce opečte a dejte dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C – cca 6 – 8 minut. Poté nechte 10 minut odležet a krájejte na plátky. Servírujte s glazovanou zeleninou a polité sladkou omáčkou.

2014-05-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI