Bramboračka s houbami zpět

Ingredience:
větší brambora3 kskořenová zelenina100 gčerstvé houby150 g
smetana200 mlhladká mouka2 lžícekmín špetka
sůl špetkapetrželka hrstka
větší brambora 3 ks, kořenová zelenina 100 g, čerstvé houby 150 g, smetana 200 ml, hladká mouka 2 lžíce, kmín špetka, sůl špetka, petrželka hrstka

Příprava

Nechápu to, ale počasí připomíná spíš podzim než veselý konec léta. Včera to bylo sice lepší, ale i tak jsou mraky nevyzpytatelné; v pátek jsme dokonce topili v krbu! Nikoho proto neurazí dobrá krémová polévka, navíc s pěknou porcí hub.

U nás moc hub není, bohužel, ale třeba se to ještě změní. Pokud jste na tom stejně, klidně použijte sušené. Recept jsem převzala z knihy Kuchařka pod párou: tato kniha mi vyhovovala jen z části. Například polévky nebo různé druhy knedlíků připravených v páře jsem musela vyzkoušet. Detailnější popis najdete v mé recenzi pro Studentpoint.

Brambory a zeleninu oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Houby očistěte, malé můžete nechat celé, větší nakrájejte na plátky. Pokud nemáte čerstvé houby, použijte sušené (předem namočené podle návodu). Všechny suroviny dejte do nádoby, zalijte asi 1,5 litrem vody, osolte, okmínujte a pod poklicí vařte 15 až 20 minut. Po uvaření brambor rozmíchejte ve smetaně hladkou mouku a zahustěte jí polévku; krátce povařte. Naservírovanou polévku posypte nadrobno pokrájenou petrželkou.

Nenechte se zmást poslední fotkou, ty velké knedlíčky k polévce nepatří! Jen jsem zkoušela domácí houskové knedlíčky, tak trochu ve tvaru velkých noků!

 

2014-09-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI