Uzený losos s pomazánkou a slunečnicovým chlebem zpět

Ingredience:
celozrnný slunečnicový chleba (záleží na průměru koleček)5 - 10 plátkůuzený losos250 gmazací žervé2 balení
koření dle chutipažitka nebo kopr dle chuti
celozrnný slunečnicový chleba (záleží na průměru koleček) 5 - 10 plátků, uzený losos 250 g, mazací žervé 2 balení, koření dle chuti, pažitka nebo kopr dle chuti

Příprava

Silvestr už sice byl, ale takováhle jednohubka se hodí kdykoliv. 

Když se povede hezky naservírovat, je to navíc pastva i pro oči. Pomazánku, na které budete lososa servírovat, můžete buď koupit a nebo si ji během minutky udělat doma. Stačí váš oblíbený mazací sýr, koření a nějaké ty bylinky. Já jsem použila pažitku, ale je to jenom na vás. I kopr by určitě šel dobře. A ohledně chleba, použila jsem koupený slunečnicový, protože dobře drží, je hezky tmavý a v kombinaci s lososem velmi chutný. 

Z plátků slunečnicového chleba vykrojte deset stejných koleček. V misce smíchejte žervé s nasekanou čerstvou bylinkou a dochuťte kořením. Kolečka potřete vrstvou pomazánky, na ni naaranžujte kusy uzeného lososa a ozdobte vybranou bylinkou. 

Jednoduché, ale velmi dobré! Na talíři navíc působí opravdu hezky, návštěvě se budou takové jednohubky určitě líbit.

2014-03-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI