Hovězí burger se sázeným vejcem a cibulkou zpět

Burger:
housky na burger6 kshovězí mleté maso600 gmáslo50 g
čerstvé bylinky (bazalka, majoránka, rozmarýn) dle chutisůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
Ostatní:
středně velká rajčata2 kssalát6 listůvejce6 ks
cibule2 kshořčice dle potřeby
housky na burger 6 ks, hovězí mleté maso 600 g, máslo 50 g, čerstvé bylinky (bazalka, majoránka, rozmarýn) dle chuti, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, středně velká rajčata 2 ks, salát 6 listů, vejce 6 ks, cibule 2 ks, hořčice dle potřeby

Příprava

Grilovací sezóna je tu! Posezení s přáteli na zahradě, zajímavé drinky a dobré jídlo. K něčemu takovému rozhodně patří burgery. Sehnala jsem v Marks & Spencer potravinách zlevněné housky, které se celkem hodily na jejich přípravu. 

Pokud ale chcete vlastní, rozhodně se tomu nebraňte! Můžete vyzkoušet třeba tyto od pana Cuketky. Z masa jsem využila již předem namleté hovězí maso, ale prý je mnohem lepší si maso pomlít doma; je totiž důležité, aby pomleté maso nebylo jako pasta. Inspiraci na přípravu masa jsem našla na blogu Kitchen And The City. Tak hurá do toho!

Mleté maso osolte, opepřete a vytvořte kuličky o hmotnosti 100 gramů. Do každé kuličky vložte trochu bylinkového másla, které si předtím vytvořte z másla a směsi posekaných bylinek. Kuličky vložte do lednice odpočinout; půl hodiny před grilováním maso vyndejte a nechte při pokojové teplotě.

Mezitím si připravte zeleninu. Oloupejte cibule a nakrájejte je na kolečka. Zeleninu omyjte a osušte, rajčata nakrájejte na plátky. Na pánvi si opečte cibuli dozlatova. 

Masové kuličky lehce uplácněte a grilujte cca 5 minut. Sundejte opečenou cibuli z pánve a na stejné připravte sázená vejce (volská oka). Před podáváním propečte rozříznuté housky. 

Spodky housek potřete hořčicí, obložte salátovými listy, plátky rajčat, orestovanou cibulí a na vše položte ugrilované maso. Celé dílo doplňte sázenými vejci a přiklopte vršky housek.
2014-10-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI