Hovězí maso v sezamové omáčce se salátem z červeného zelí a cukrového hrášku zpět

Maso:
hovězí svíčková (očištěná)400 gčervené zelí (tence nakrájené)150 glusky cukrového hrášku hrst
Omáčka:
sójová omáčka30 mlbílý vinný ocet30 mlslunečnicový olej1 lžíce
cukr krupice30 gmenší stroužek česneku2 kssezamová semínka1 lžíce
mleté chilli trochu
Příloha:
rýžové nudle Vermicelli dle potřeby
hovězí svíčková (očištěná) 400 g, červené zelí (tence nakrájené) 150 g, lusky cukrového hrášku hrst, sójová omáčka 30 ml, bílý vinný ocet 30 ml, slunečnicový olej 1 lžíce, cukr krupice 30 g, menší stroužek česneku 2 ks, sezamová semínka 1 lžíce, mleté chilli trochu, rýžové nudle Vermicelli dle potřeby

Příprava

Zelí. Zelenina, která mě v mém dětství denně strašila. Vařené bylo moc kyselé, syrové bylo prostě divné. Určitě to někdo z vás také zažil. Dost dlouho mi trvalo, než jsem se to bílé naučila jíst aspoň trochu. Ale červené udělané na sladko? 

To je jiná. Ráda si ho dám s pečenou kachničkou a knedlíkem. A tak jsem se rozhodla vyzkoušet i jeho čerstvou variantu, která se skvěle hodí do salátů. Aby mu nebylo smutno, použila jsem ještě lusky cukrového hrášku

Nejprve si připravte maso. Očistěte ho od blan a nakrájejte na plátky. Hovězí maso krájíme přes vlákno, aby nebylo příliš tvrdé. Přendejte plátky do větší misky a schovejte do lednice.

Rozehřejte malou pánev, do ní poté vložte sezamová semínka a opékejte dozlatova (nenechte je bez dozoru, mohou se rychle spálit). Zlatavá semínka nasypte do misky a přidejte k nim prolisovaný česnek. Přilijte sójovou omáčku, cukr, ocet, olej a trošku mletého chilli. Všechno dobře promíchejte!  

Hovězí plátky zalijte 1/4 připravené omáčky, zakryjte fólií a dejte stranou. Nechte ho venku, aby se dostalo na pokojovou teplotu. V pánvi lehce orestujte lusky hrášku, smíchejte ho s nakrájeným zelím a přilijte polovinu zbylé omáčky. Ingredience dostatečně smíchejte. 

Maso pečte asi 1 minutu na každé straně (dokud není hezky hnědé). Upečené kousky přidejte do poslední části zbylé čerstvé omáčky. Na talíř naservírujte mix zelí a lusků, přidejte plátky masa a ihned podávejte. Jako přílohu můžete zvolit již zmíněné rýžové nudle Vermicelli nebo rýži. Vermicelli jsou hotové hned. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté do ní vložte nudle (množství záleží na vás, já dala dva svazky a bylo jich až až), zakryjte pokličkou a odstavte z ohně. Takto nudle nechte 3 minuty (pokud je budete chtít orestovat) nebo 4 minuty. Poté je sceďte a propláchněte studenou vodou.    

2014-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI