Japonské nudle Soba s tofu, avokádem a feferonkami zpět

Ingredience:
nudle250 gfeferonky2 ksjarní cibulka2 - 3 ks
sojová omáčka3 lžícesezamový olej2 lžícerýžový ocet3 lžíce
šťáva z limetky dle chutimenší zralé avokádo2 kstofu natural200 g
opražená sezamová semínka (namíchejte bílá a černá)2 lžíce
nudle 250 g, feferonky 2 ks, jarní cibulka 2 - 3 ks, sojová omáčka 3 lžíce, sezamový olej 2 lžíce, rýžový ocet 3 lžíce, šťáva z limetky dle chuti, menší zralé avokádo 2 ks, tofu natural 200 g, opražená sezamová semínka (namíchejte bílá a černá) 2 lžíce

Příprava

Ach to Japonsko! Z asijských zemí je mi nejbližší právě tato. Už delší dobu mě to k japonským věcem táhne; sbírám manga komiksy a jídelní hůlky, sleduji japonské animované seriály a postupně objevuji jejich kuchyni. 

Zrovna nedávno jsem poprvé zkusila Daifuku, "sladký japonský koblih": asi tak bych tento pokrm nazvala já. I přes svou zvláštní náplň mi opravdu zachutnal! 

Pár dní poté jsem si procházela všechny zveřejněné recepty a došlo mi, jak málo se tu o japonském jídle zmiňuji. Stydím se! Proto tu dnes mám jídlo, které obsahuje ingredienci vyloženě typickou pro tuto zemi. Tradiční nudle SOBA! Šlo o mou "soba premiéru"; z toho důvodu jsem se rozhodla hledat recept na ověřené adrese: Love & Lemons
 
Balení nudlí soba uvařte podle návodu: vaří se ve vroucí vodě asi 7 až 8 minut

(Trochu jsem dumala nad tím, zda vodu solit. Informace se hodně rozcházely, ale na originální etiketě jsem o soli nic nenašla. Pozor, český překlad byl dost nepřesný!) 

Poté je zceďte, prolijte studenou vodou a nechte odkapat.

Jarní cibulky omyjte, feferonky rozpulte, zbavte semínek a vše nakrájejte na malé kousky. Na suché rozehřáté pánvi tyto dvě ingredience lehce orestujte (nepovinné)

Do nudlí přilijte sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet a šťávu z limetky. Dobře zamíchejte. Avokádo a tofu nakrájejte na kostičky a posypte jimi nudle, společně s opraženými sezamovými semínky. Pokud vám zbyde nějaká šťáva z limetky, můžete v ní namočit kousky avokáda: alespoň vydrží déle zelené!

Vše ochutnejte a případně dochuťte. Osobně jsem nudle jedla studené, ale pokud vám to nevyhovuje, klidně zůstaňte u teplé varianty. 
2014-09-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI