Čokoládová pěna s višněmi zpět

Čokoládová pěna:
mléčná čokoláda200 gplnotučné mléko75 mlsmetana ke šlehání150 ml
sůl špetkalískové oříšky20 gmléčná čokoláda20 g
Višně:
kompotované višně250 gGrand Marnier50 mlcitronová šťáva1 lžíce
kukuřičný škrob2 lžičky
Na ozdobu:
nastrouhaná čokoláda dle chutisrdíčka Haribo dle chuti
mléčná čokoláda 200 g, plnotučné mléko 75 ml, smetana ke šlehání 150 ml, sůl špetka, lískové oříšky 20 g, mléčná čokoláda 20 g, kompotované višně 250 g, Grand Marnier 50 ml, citronová šťáva 1 lžíce, kukuřičný škrob 2 lžičky, nastrouhaná čokoláda dle chuti, srdíčka Haribo dle chuti

Příprava

Protože se pomalu ale jistě blíží Valentýn, mám tu pro vás tip na čokoládovou pěnu. Nezapomeňte ale dávat svoji lásku najevo svým blízkým každý den, proto nemusíte čekat na 14. února a můžete si udělat tuto dobrotu již dnes.

Čokoládová pěna:

1. Lískové oříšky opečeme chvilku v troubě nebo na pánvi. Odstraníme z nich hnědou slupku a nasekáme nadrobno. Stejně tak nasekáme i 20 g mléčné čokolády na malé kousíčky.
2. Ve vodní lázni si rozpustíme 200 g mléčné čokolády se špetkou soli.
3. V rendlíku přivedeme k varu mléko a zalijeme jím pomalu čokoládu, kterou s mlékem dobře promícháme.
4. V míse si vyšleháme šlehačku do tuha a zlehka po troškách promícháme s čokoládovou směsí. Nakonec přidáme nasekané oříšky a čokoládu. Pěnu rozdělíme do skleniček a necháme vychladit.

Višně a zdobení:   

1. Kompot slijeme. Višně si dáme do jiné misky a šťávu z višní svaříme společně s Gran Marnier a škrobem. Šťávu svařte víc jak na polovinu množství, bude hezky hustá. Omáčku vychladíme a přidáme citronovou šťávu.
2. Višně dáme na pánev, zasypeme třemi lžícemi třtinového cukru a svaříme, aby byly lehce zkaramelizované.
3. Nakonec smícháme višně se svařenou šťávou. Když máme čokoládovou pěnu hezky vychlazenou, dozdobíme ji višněmi (množství podle vaší chuti). Višně ještě můžeme posypat nasekanou čokoládou nebo dozdobit Haribo srdíčky.

 

2017-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI